Počas návštevy pápeža bude zatvorená Prezidentská záhrada i školy v okolí, žiaci dostali voľno

TA3 TASR
9.9.2021 14:53

Na návštevu pápeža Františka, ktorý pricestuje na Slovensko, sa pripravuje aj bratislavské Staré Mesto. Mestská časť zatvorí Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu, zatvorené budú aj všetky jej základné školy spolu s niektorými materskými školami.

BA
TASR/Dano Veselský

Z námestí, ktoré navštívi Svätý Otec, budú dočasne odstránené lavičky i smetné koše. Uviedol to staromestský miestny úrad. Grassalkovichova záhrada bude zatvorená od soboty 11. septembra do utorka 14. septembra. Pre verejnosť ju opätovne otvoria v stredu 15. septembra.

V pondelok a utorok 13. - 14. septembra budú zatvorené všetky základné školy v Starom Meste, žiaci budú mať riaditeľské voľno. Zatvorené ostanú aj materské školy pri základných školách, konkrétne MŠ Dubová, MŠ Grösslingova a MŠ Milana Hodžu na Škarniclovej ulici. Z prevádzkových dôvodov budú zatvorené v pondelok aj ďalšie dve škôlky, MŠ Heydukova a MŠ Ferienčíkova. "Nemajú vlastnú kuchyňu a jedlo im kvôli dopravným obmedzeniam v meste nevieme zabezpečiť," vysvetlil miestny úrad. Zvyšných 14 materských škôl bude otvorených.  

Isté zmeny sa dotknú aj námestí, ktoré navštívi pápež František. Týka sa to Rudnayovho a Rybného námestia. V rámci bezpečnostných opatrení z nich dočasne odstránia lavičky i smetné koše. Tie sa na svoje miesto vrátia vo štvrtok 16. septembra. "Lavičky budú osadzovať pracovníci Technických služieb Starého Mesta postupne, odstránenie lavičiek využijeme na ich opravy," doplnil miestny úrad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok