Počas pápežovej návštevy budú obmedzenia aj na hraničných priechodoch

TA3 TASR
9.9.2021 12:04

Počas návštevy pápeža Františka na Slovensku sa určité dopravné obmedzenia nevyhnú ani hraničným priechodom, kde bude taktiež premávka prerušená na nevyhnutne potrebný čas. Návštevníkom podujatí so Svätým Otcom zo zahraničia zároveň polícia pripomína platné karanténne povinnosti i povinnosť registrácie na portáli eHranica.

Obmedzenia
TASR/AP

Kedy necestovať

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. V nedeľu 12. septembra v čase medzi 15.00 a 16.00 h budú v smere na Slovensko uzatvorené pre nákladnú dopravu hraničné priechody Jarovce – Kittsee a Čunovo – Rajka.

V utorok 14. septembra budú rovnaké priechody v rovnakom smere uzatvorené pre nákladnú dopravu medzi 6.30 a 8.00 h, ako aj medzi 19.00 a 20.00 h. V tento deň bude pre nákladnú dopravu v smere na Slovensko zatvorený hraničný priechod Brodské – Břeclav v čase od 17.30 do 19.30 h.

V stredu 15. 9. budú pre nákladnú dopravu uzatvorené hraničné priechody Jarovce – Kittsee a Čunovo – Rajka smerom na Slovensko medzi 6.00 a 8.00 h, a tiež medzi 12.30 a 13.30 h. Zároveň bude pre nákladnú i osobnú dopravu uzatvorený smerom do SR aj hraničný priechod Brodské – Břeclav, konkrétne v čase 11.00 a 13.00 h.

Časy sú orientačné

"Uvedené časy sú orientačné, môžu sa operatívne meniť podľa programu. Verejnosť vyzývame, aby zvážili svoj presun v uvedených časoch a na miestach, počas ktorých budú dopravné obmedzenia, v opačnom prípade budú musieť počítať so zdržaním," upozornila Bárdyová. Apeluje taktiež na dodržiavanie pokynov policajtov, ktorí budú zabezpečovať plynulosť cestnej premávky a verejný poriadok.

Keďže na verejné podujatia pri príležitosti návštevy pápeža Františka je umožnená registrácia aj osobám tzv. režimu OTP,  zahraničných návštevníkov v tejto súvislosti upozorňuje na karanténne povinnosti vzťahujúce sa na nich pri vstupe na Slovensko. 

Pre všetky osoby nad 12 rokov, teda plne zaočkované aj nezaočkované, platí povinnosť zaregistrovať sa na portáli eHranica, a to najneskôr bezprostredne pri vstupe do SR. Pri vstupe na Slovensko zo susedných štátov bude dodržiavanie karanténnych opatrení kontrolovať polícia spolu s príslušníkmi Ozbrojených síl SR i finančnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok