Sulík: S premiérom mám dohodu, že Kolíková zostane ministerkou

TA3
8.9.2021 20:15

"Poslanecký klub SaS sa výrazne posilnil," uviedol v Téme dňa šéf strany Richard Sulík. Priznal, že má radosť z dosiahnutej dohody. Strana trvá na tom, aby Kolíková zostala ministerkou, v zotrvaní vo funkcii sú ochotní podporiť aj Veroniku Remišovú.

tema_2.jpg
TA3

"Mária Kolíková vstupuje do ministerského klubu SaS. Všetci, ktorí odšili zo Za ľudí, sú odborníci a ľudia s dobrou povesťou, mám veľkú radosť, že sme našli dohodu," reagoval Sulík na aktuálnu situáciu v strane Za ľudí. Podľa neho už dlho bola nedôstojná a je rád, že sa to vyriešilo.

V TA3 informoval aj o tom, že diskutoval s premiérom Eduardom Hegerom. "Máme dohodu, že Mária Kolíková zostane ministerkou," spresnil s tým, že pre neho je to rozhodujúca a základná požiadavka. O ostatných je ochotný diskutovať. Veroniku Remišovú však ako strana chcú v jej funkcii podporiť.

"Bude to jednoliaty klub, stanovili sme si jasné pravidlá a podpísali sme memorandum, ktoré má 22 bodov," uviedol Sulík s tým, že programové vyhlásenie vlády chcú presadzovať spoločne. Noví poslanci majú podľa neho hlasovať podľa väčšiny klubu. "Podriadia sa klubovej disciplíne, ak by mali problém, máme na to stanovený proces. Malo by prísť k diskusii, kde si to vyjasníme," vysvetlil.

SaS sa s novými členmi zo strany Za ľudí dohodla aj na tom, že Kolíková nebude zakladať vlastný politický subjekt. Podľa Sulíka sa zaviazala aj k tomu, že bude kandidovať len na kandidátke SaS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok