Návšteva Františka sa blíži. Polícia upozorňuje aj na dopravné obmedzenia

TA3 TASR
8.9.2021 16:31

Počas návštevy pápeža Františka budú platiť viaceré dopravné obmedzenia, upozorňuje na to polícia v mestách, kde sa budú konať hlavné podujatia.

autá parkovanie ulica (1140pxl) TASR/Jaroslav Novák
TASR/Jaroslav Novák

Niektoré ulice budú uzatvorené

V utorok 14. septembra budú v Prešove platiť viaceré dopravné obmedzenia. Vodiči ich však pocítia už v pondelok. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, v pondelok bude uzatvorená Ulica Jána Pavla II. od križovatky s ulicou Pražská po Ulicu 17. novembra a od 23.00 h bude uzatvorená Ulica 17. novembra.

V utorok bude vylúčená doprava nad 3,5 tony od križovatky ulíc Levočská, cesta I/18 a Obrancov mieru, cesta I/68 v úseku ulíc na ceste I/68 Obrancov mieru, Pod Kalváriou, Pražská. Vylúčená doprava bude vedená po obchádzkovej trase. Od 6.00 h do ukončenia opatrení približne do 17.00 h bude úplne uzavretý jazdný pás cesty I/68 ulice Pražskej v úseku od okružnej križovatky ZVL po zimný štadión.

Ako ďalej informovala Bárdyová, obmedzenia na diaľnici sa budú dotýkať hlavne vozidiel nad 3,5 tony. "Počas prejazdu Svätého Otca po diaľnici bude od 8.30 do 10.00 h doprava na D1 úplne uzatvorená v smere od Košíc do Prešova. V danom čase bude doprava nad 3,5 tony v smere Prešov - Košice na diaľnici D1 vylúčená. Obdobne budú uplatňované opatrenia pri odjazde Svätého Otca. To znamená, že doprava na diaľnici v smere Prešov - Košice bude v čase od 12.00 do 13.30 h úplne vylúčená. Jazda opačným smerom smer Košice - Prešov bude povolená iba pre vozidlá do 3,5 tony," priblížila Bárdyová a doplnila, že zároveň s vylúčením dopravy bude potrebné počítať aj s operatívnym uzatvorením ulice Pražskej a Petrovianskej v Prešove.

Uvedené časy sú podľa jej slov orientačné, môžu sa operatívne meniť podľa programu. "Verejnosť vyzývame, aby zvážili svoj presun v uvedených časoch a na miestach, počas ktorých budú dopravné obmedzenia, v opačnom prípade budú musieť počítať so zdržaním. Taktiež apelujeme na dodržiavanie pokynov policajtov, ktorí budú zabezpečovať plynulosť cestnej premávky a verejný poriadok," zdôraznila Bárdyová.

Obmedzenia chystajú aj Košice

Viaceré dopravné obmedzenia budú aj v Košiciach. Už od pondelka 6.00 h do stredy 6.00 h budú uzatvorené cesty v okolí štadióna Lokomotíva, a to ulica Za štadiónom, Kavečianska ulica, Kostolianska cesta a Čermeľská cesta. Informovalo o tom v stredu Prezídium Policajného zboru. V utorok treba počítať so zdržaním v predpoludňajších hodinách najmä na príjazdovej ceste k letisku v mestskej časti Pereš, ďalej na frekventovanom úseku Mosty VSS, Južnom nábreží, Prešovskej ceste a smerom na diaľnicu D1 na Prešov.

„V čase obeda treba počítať so zdržaním na úseku v smere z diaľnice D1 na Hlavnú ulicu v Košiciach,“ uviedla polícia. V popoludňajších hodinách sa zdržanie očakáva najmä na frekventovaných úsekoch, ako je sídlisko Mier, Južné nábrežie a Mosty VSS. Uzatvorenie ciest bude v utorok od 8.45 do 10.30 h v úseku Pereš - diaľnica D1, od 12.00 h v úseku Zelený dvor, Prešovská cesta, Hlinková ulica, Komenského ulica a od 15.00 h v úseku Komenského ulica, Hlinková ulica, Prešovská cesta, Južné nábrežie, Mosty VSS, Červený rak, Trieda KVP a Luník IX. „Kamiónová doprava nad 3,5 tony na diaľnici a obchvate mesta Košice bude v oboch smeroch uzavretá od 8.00 h do ukončenia opatrení,“ oznámila polícia.

Pre účastníkov stretnutia s pápežom budú slúžiť označené záchytné parkoviská - OC Optima, OC Kaufland na Moldavskej ceste, Železničná a autobusová stanica, Metro na Sídlisku Ťahanovce a Vozovňa Dopravného podniku mesta Košice na Prešovskej ceste. Hlava katolíckej cirkvi sa na Luníku IX stretne s rómskou komunitou a na štadióne Lokomotíva s mládežou.

Polícia bude priebežne informácie aktualizovať a pridávať aj mapky obchádzkových trás jednotlivých miest na sociálnej sieti. Pápež František počas svojej návštevy Slovenska (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok