Návšteva pápeža ovplyvní aj premávku MHD v hlavnom meste. K akým zmenám dôjde?

TA3 TASR
7.9.2021 20:10

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje cestujúcich na prerušenie premávky MHD a zmeny na niektorých linkách v súvislosti s návštevou pápeža Františka. Počas jeho prítomnosti v hlavnom meste dôjde totiž k dočasným uzáverám viacerých komunikácií. Dopravný podnik v daných dňoch odporúča využívať najmä električkovú dopravu. Informoval o tom hovorca DPB Martin Chlebovec.

zábojník
TASR/AP

"Dopravný podnik robí maximum pre zachovanie dostupnosti MHD v rôznych častiach Bratislavy, no napriek tomu musia cestujúci počítať s predĺženými intervalmi medzi spojmi pri väčšine autobusových a trolejbusových liniek," skonštatoval Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB.

Cestujúci musia s istými dopravnými obmedzeniami počítať každý deň od nedele (12. 9.) do stredy (15. 9.), tie najrozsiahlejšie ich čakajú v pondelok (13. 9.). Širšie centrum hlavného mesta bude vtedy dostupné len električkami. Počet jednotlivých zmien a ich rozsah bude podľa dopravného podniku počas dní rozdielny, odporúča preto cestovať s dostatočným časovým predstihom. Cestujúcich zároveň nabáda, aby priebežne sledovali zmeny v MHD na webovej stránke, sociálnych sieťach či informačných tabuliach. Bližšie informácie sú zverejnené na stránke www.dpb.sk.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok