Remišová reagovala na odchod Kolíkovej a jej frakcie: Je to zrada

TA3 TASR
8.9.2021 10:12

K definitívnemu odchodu Kolíkovej a jej frakcie sa vyjadrila v stredu pred rokovaním vlády aj ministerka investícií Veronika Remišová. Odchod do poslaneckého klubu SaS pokladá za zradu hodnôt strany, za zradu programu strany, za ktorý kandidovali, a za zradu všetkých členov strany Za ľudí. Tlačové vyjadrenie má byť podľa Remišovej v stredu večer na centrále strany.

Odchod členov frakcie Za ľudí zo strany a prestup niektorých poslancov do klubu SaS považuje Remišová za zradu hodnôt strany Za ľudí i všetkých jej členov. Kritizuje, že skupinka okolo ministerky Márie Kolíkovej rokovala o odchode zo Za ľudí, no chce si zachovať funkcie, ktoré vďaka strane získala.

"Hoci to na verejnosti popierali a všetkých zavádzali, skupinka Márie Kolíkovej už dlhý čas hľadala cestu, ako stranu Za ľudí aj poškodiť, aj si zachovať svoje funkcie, ktoré vďaka strane a jej členom získali. Prestup skupinky Márie Kolíkovej k SaS je zradou stoviek členov strany Za ľudí, vďaka ktorým má skupinka svoje funkcie vo vláde aj v parlamente. Je to zrada voličov strany, ktorí im dali hlas na základe programu Za ľudí," uviedla Remišová v stanovisku s tým, že ide aj o zradu hodnôt strany.

Bývalým kolegom praje Remišová všetko dobré. "Veríme, že v novej zostave sa budú viac venovať práci a menej hádkam a politikárčeniu. Budú musieť, keďže strana SaS má s frakciami svoje dlhoročné skúsenosti," dodala šéfka Za ľudí.

"Poslanci skupinky pani Kolíkovej dostali od ľudí mandát na presadzovanie programu strany Za ľudí, nie programu neoliberálnej ideológie do všetkých aspektov života spoločnosti. Práve naopak, ľuďom sme sľúbili, že nebudeme otvárať ideologické boje, viac sa sústredíme na prácu a na rozumné riešenia, ktoré nerozdeľujú už i tak veľmi rozdelenú spoločnosť," skonštatovala Remišová s tým, že po odchode skupinky funkcionárov bude podľa nej strana Za ľudí presadzovať svoje hodnoty ešte neúnavnejšie.

Šiesti poslanci Národnej rady zo strany Za ľudí okolo Márie Kolíkovej končia v strane i poslaneckom klube a odchádzajú do klubu SaS. Klub Za ľudí sa po ich odchode rozpadne, keďže v ňom nebude dostatok poslancov na jeho ďalšie fungovanie. Predseda SaS Richard Sulík na tlačovej konferencii deklaroval záujem udržať vládnu koalíciu aj to, že si SaS nechce nárokovať ďalšie posty v rámci koalície. Jedinou požiadavkou strany má byť zotrvanie Kolíkovej vo funkcii ministerky spravodlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok