V Rusku sa po výbuchu plynu zrútila časť bytovky. Hlásia obete, v sutinách ešte môžu byť ľudia

TA3 TASR
8.9.2021 07:46

Dvaja ľudia zahynuli po stredajšom výbuchu plynu v deväťpodlažnom bytovom dome v meste Noginsk v Moskovskej oblasti Ruskej federácie. V troskách môžu byť ešte ďalší ľudia, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na úrady.

V Rusku sa po výbuchu plynu zrútila časť bytovky, v sutinách môžu byť ľudia
TASR/AP

Podľa záchranných služieb utrpelo zranenia deväť ľudí. Tamojšia pobočka ministerstva zdravotníctva hlásila osem zranených. Všetkých zranených hospitalizovali, sú v stredne ťažkom stave. Sú medzi nimi aj deti vo veku päť a 11 rokov.

K výbuchu došlo v byte na treťom podlaží, kde žila početná rodina. Záchranári z bytovky evakuovali viac ako 170 ľudí. Podľa TASS sa následkom výbuchu zrútila časť vonkajšej steny aj stropy. Podľa agentúry RIA Novosti sa zrútilo druhé a tretie podlažie a čiastočne aj štvrté.

TASS uvádza, že výbuch poškodil 30 bytov, osem z nich je úplne zničených. Poškodil aj podlahy medzi štvrtým a piatym podlažím. Záchranári z bytovky evakuovali viac ako 170 ľudí. Tlaková vlna vyrazila okná na susedných domoch. Úlomky poškodili autá zaparkované pod domom. Vyšetrovatelia začali trestné stíhanie za poskytnutie služieb, ktoré nespĺňajú bezpečnostné požiadavky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok