Vo väznici v Indonézii vypukol požiar, zahynuli najmenej štyri desiatky ľudí

TA3 TASR
8.9.2021 07:36

Najmenej 41 väzňov zahynulo v stredu ráno pri požiari väznice v blízkosti indonézskej metropoly Jakarta. Ďalšie desiatky utrpeli zranenia.

Vo väznici v Indonézii vypukol požiar, zahynuli najmenej štyri desiatky ľudí
TASR/AP (ilustračné)

Mohutný požiar zachvátil blok C väzenia Tangerang na predmestí Jakarty, kde sú väznené osoby odsúdené za drogovú trestnú činnosť, uviedol predstaviteľ indonézskeho ministerstva spravodlivosti. V preplnenom bloku C sa nachádzalo 122 väzňov, ktorí v čase vypuknutia požiaru prevažne ešte spali. Plamene sa podarilo uhasiť až po niekoľkých hodinách; všetkých zranených previezli do nemocnice.

Podľa jakartskej polície zomrelo 41 väzňov; osem utrpelo ťažké a 72 ľahšie zranenia. Na zvládnutie bezpečnostnej situácie po požiari boli do Tangerangu vyslané stovky policajtov a vojakov. Príčina tragédie je predmetom vyšetrovania. Podľa prvých zistení však mohla byť spôsobená skratom elektrického vedenia.

Väznica má kapacitu približne 1200 väzňov, ale aktuálne je v nej viac než 2000 trestancov. Z dôvodu preplnenosti a podfinancovania dochádza v indonézskych väzniciach k častým vzburám a nepokojom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok