Foltin očakáva Žilinku na mediálnom výbore v piatok. Podľa Tarabu je však výbor zmanipulovaný

TA3
7.9.2021 20:42

Poslanec Roman Foltin v súvislosti s nevpustením niektorých novinárov do budovy Generálnej prokuratúry považuje konanie Maroša Žilinku za neakceptovateľné. Poslanec Tomáš Taraba zas kritizuje samotný Výbor NR SR pre médiá a kultúru pod vedením Kristiána Čekovského. Označil ho za zmanipulovaný.

screen_tema_dna_12.jpg
TA3

Poslanec Roman Foltin považuje konanie generálneho prokurátora Žilinku za nepochopiteľné a neakceptovateľné. Poslanec Tomáš Taraba označuje mediálny výbor za zmanipulovaný. Jeho predseda Kristián Čekovský podľa Tarabu vôbec nepozná rokovací poriadok a zákony. „Nám ako opozícii nebol daný v písomnej podobe návrh, o ktorom ideme hlasovať,“ konkretizoval.

Foltin prízvukuje, že nesúhlasia s tým, aby konanie Žilinku prišiel namiesto neho vysvetľovať námestník, preto generálneho prokurátora očakávajú v piatok, kedy by sa mal zúčastniť aj na Ústavnoprávnom výbore. „Ako manažér mu navrhnem, aby sme spolu našli spôsob, pri ktorom sa tieto veci stávať nebudú, tým pádom nastane kľud a nebudeme tieto veci neustále riešiť,“ hovorí Foltin s tým, že Žilinkovi sľubuje, že ho nebudú pranierovať. 

Foltin reagoval na odôvodnenie Žilinku, že novinárov nevpustili do budovy z bezpečnostných dôvodov. Hovorí, že koronavírus je medzi nami rok a pol. „Máme rúška, spĺňame všetko, čo je predpísané a teraz zrazu niektorí novinári nemôžu prísť, lebo je covid? To sa dá ťažko akceptovať,“ tvrdí. 

Taraba si nemyslí, že generálny prokurátor má povinnosť odpovedať na všetky otázky, ktoré mu kladú. „Hodnotím paradoxne pozitívne, že miera informovanosti z Generálnej prokuratúry je z môjho pohľadu veľmi technická a detailná oproti tomu, čo tu bolo v minulosti.“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok