Prieskum zostavil rebríček vôní, ktoré mužov najviac na ženách priťahujú. Vedie vanilka

TA3/zm
7.9.2021 16:00

Ak zvažujete kúpu nového parfumu, pozrite si rebríček desiatich vôní, ktoré mužom pripadajú na opačnom pohlaví najviac atraktívne.

Prieskum zostavil rebríček vôní, ktoré mužov najviac na ženách priťahujú. Vedie vanilka
Pexels/MART PRODUCTION

Podľa amerického prieskumu spoločnosti The Smell and Taste Treatment vznikol zoznam desiatich ingrediencií, ktoré by jednoznačne mal váš parfum obsahovať, ak chcete zapôsobiť na mužov. Začíname od konca

Ruža

V top 10 vôní je na konci rebríčka kráľovná kvetín. Ruža je častou zložkou parfumov. V kombinácii s koreninami získate zmyselnú vôňu, ak ju spojíte s ovocím, tak pôjde o veľmi sviežu voňavku.

Smldinec chlpatý

Túto rastlinu málokto pozná podľa názvu a garantujeme vám, že vonia lepšie ako znie. Smldinec sa stáročia používa ako afrodiziakum pre mužov a vo veľkom prieskume vôní, ktorý prebiehal zmyslovým vnímaním, skončil na deviatom mieste.

Bergamot

Pre mužské libido je ďalšou vhodnou ingredienciou bergamotový olej, preto ako súčasť dámskeho parfumu pôsobí na chlapov priam magicky príťažlivo. Ak neviete, čo to je, ide o citrusové a jemne pikantné ovocie.

Konvalinka

Túto nežnú kvetinku pozná každý z nás a zrejme si viete vybaviť aj jej vôňu, ktorá potvrdzuje, že mužov môže priťahovať aj aróma evokujúca nevinnosť. Vraj dokonca zvyšuje erotickú príťažlivosť o 11 percent.

Čokoláda

Šieste miesto voňavej hitparády obsadila čokoláda, čo by mohlo potvrdzovať, že láska ide cez žalúdok. Muži označovali túto voňu na ženách ako príťažlivú práve preto, že so sladkosťami máme takmer všetci spojené príjemné asociácie.

Rebríček atraktívnych vôní Pexels/Anna Shvets

Popcorn

Toto miesto je prekvapením asi pre všetkých, popcornová aróma totiž nie je bežnou súčasťou parfumov, no i napriek tomu je na peknom piatom mieste. Ak naozaj pôsobí na mužov vzrušujúco, tak ho zaraďte na jedálny lístok, keď chystáte romantickú večeru.

Pomaranč

Milovníčky citrusových parfumov nemôžu šliapnuť vedľa. Asž dvadsať percent mužov v tomto prieskume označilo túto vôňu za veľmi príťažlivú. Určite to vedia i výrobcovia kozmetiky, pretože citrusy sú všeobecne veľmi obľúbenou zložkou parfumov.

Tekvicový koláč

Do top trojky vôní sa dostalo ďalšie jedlo, tentokrát typické americké. Tekvicový koláč sa údajne ocitol tak vysoko v rebríčku, pretože je dôkazom takzvanej čuchovej pamäte. V Amerike, kde prieskum realizoval, je toto jedlo súčasťou viacerých sviatkov, čo mužom evokuje pohodu, radosť a oddych. Nuž, tieto asociácie si až 40 percent z nich vo vyššom veku zamieňa s atraktivitou.     

Pelendrek

Sladké drievko to dotiahlo až na druhé miesto voňavého zoznamu. Pelendrek je súčasťou mnohých parfumov, nebude problém nejaký nájsť, ak chcete opačnému pohlaviu voňať.

Vanilka        

Prvé miesto však bezkonkurenčne obhájila vanilka, ktorá je roky rokúce považovaná za jedno z najsilnejších afrodiziak. Ak si vyberiete parfum s jej základom, je to v podstate stávka na istotu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok