Na počesť pápežovej návštevy Slovenska vznikla oficiálna hymna

TA3 TASR
5.9.2021 20:06

Stretnutie so Svätým Otcom Františkom v Prešove má svoju oficiálnu hymnu. Je ňou skladba Oslávený kríž, ktorá zaznie na pódiu pri návšteve pápeža v Prešove 14. septembra. Interpretom hymny je kňazská gospelová skupina Peter Milenky & Band.

Hymna
TASR/AP

Informoval o tom hovorca Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Michal Pavlišinovič. Ako povedal, text hymny sa opiera o oficiálne motto návštevy pápeža na Slovensku – S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom. "Pieseň nás pomyselne vovádza na púť po stopách presvätej Bohorodičky a svätého Jozefa, kde sa stretávame s ich každodennými prácami a modlitbou," priblížil Pavlišinovič.

"Cesta, ktorou kráčali presvätá Bohorodička i svätý Jozef, rovnako krížová cesta, na ktorej trpel Kristus, tak aj každodenné 'krížové cesty' ľudí, majú vyvrcholenie a naplnenie v kontexte Paschy Ježiša Krista," doplnil Pavlišinovič.

Autorkou textu piesne je Zuzana Eperješiová, autorom hudby Dominik Petrík. Hlavným interpretom je Peter Milenky. O mixáž, mastering a produkciu sa postaral Vladimír "Randy" Gnepa. Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok