Odlíčte sa bez použitia kozmetiky: Tieto potraviny zvládnu aj najsilnejší mejkap

TA3/zm
5.9.2021 10:00

Ingrediencie v kozmetike nemusia vždy sadnúť vašej pleti. Ak máte citlivú či problematickú pokožku, môžete pri odličovaní preferovať radšej prírodné produkty. A niektoré nemusia byť vôbec z drogérie, ale z domácej kuchyne.

Odlíčte sa bez použitia kozmetiky: Tieto potraviny zvládnu aj najsilnejší mejkap
Pexels/Kampus Production

Potraviny, ktoré si poradia s vašim mejkapom a pokožku dokonale odlíčia oceníte aj v prípade, že sa vám doma minie váš klasický prípravok. Viete, ako ho nahradiť?

Kokosový olej

Všestranné využitie kokosového oleja priam nabáda, aby ste ho mali vždy po ruke. Nielen v kuchyni, ale aj v kúpeľni preň nájdete množstvo spôsobov, ako ho spotrebovať. Je súčasťou nejednej pleťovej či vlasovej masky, ale poslúži aj samotný ako odličovač.

Obsahuje mastné kyseliny, vďaka ktorým dokáže dať dole aj silnú špirálu, no hlavne pokožku výborne po prečistení hydratuje. Použite pri tom klasické vatové tampóny, no na rozdiel od micelárnej vody, po tomto odličovaní už tvár nemusíte oplachovať vodou.

Uhorková voda

Táto zelenina je z väčšiny zložená práve z vody, preto nebude problém uhorku odšťaviť, ale pokojne ju môžete i rozmixovať. Extrakt môžete uskladniť v chladničke a používať dlhší čas. Odličovanie prebieha aj pomocou uhorkovej vody štandardne, nanesiete ju na tampón a vyčistíte pleť, ktorá bude navyše vďaka antioxidantom z uhorky chránená i pred zápalmi a tvorbou akné.

Mlieko

Obyčajné mlieko môžete použiť raz za čas na odstránenie mejkapu a nečistôt z pleti. Jeho účinky sú stáročia známe, preto sa pridáva napríklad do kúpeľa, aby zjemnil pokožku. Dokáže ju však aj odlíčiť. Najlepšie funguje, keď má aspoň izbovú teplotu. Tuky a bielkoviny, ktoré obsahuje, sa postarajú o to, aby bola vaša pleť čistá i hydratovaná.           

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok