Kozmetická rutina krok za krokom. Naučte sa, v akom poradí používať produkty pre vašu krásu

TA3/zm
23.8.2021 16:00

Polovica úspechu v skincare rutine je používať správne kozmetické produkty, no tá druhá tkvie v správnom poradí. Stačí, ak zameníte postup a výrobky nemusia mať taký efekt, ako od nich očakávate.

Kozmetická rutina krok za krokom. Naučte sa, v akom poradí používať produkty pre vašu krásu
Pixabay/pmvchamara .com

Udržiavať svoju pleť zdravú a krásnu chce určité vedomosti. Nestačí vedieť, aký typ pokožky máte, aj keď to je základ. Čím viac produktov sa rozhodnete používať, tým viac by ste mali vedieť základné pravidlá.

Prvý krok je čistenie

Darmo si nanesiete na tvár ten najdrahší krém, ak nebude vaša pokožka dostatočne vyčistená. Najčastejším problémom u žien je, že za čistenie považujú odličovanie. A tak mnohé tento krok vynechávajú ráno, kedy sa zobudia nenamaľované. Ale pleť má svoje drobné, neviditeľné nečistoty, ako je maz alebo zvyšky večernej kozmetiky stále na sebe, a tak je nutné poriadne ju opláchnuť aj po zobudení. Ideálne nie len vodou, ale aj šetrným prípravkom, napríklad gélom alebo tonikom.  

Sérum pred krémom

Rozdiel medzi sérom a krémom je ten, že séum obsahuje oveľa vyššiu koncentráciu účinných látok. A to je práve dôvod, prečo by ste ho na pleť mali aplikovať hneď po vyčistení. Pokožka je vtedy pripravená prijať všetku výživu, ktorá prenikne aj do oveľa hlbších častí ako len krém.

Tri krémy

Nasledujú tri krémy, ktorá majú tiež svoje ideálne poradie, a to očný – denný – SPF. Ako prvé sa postarajte o očné okolie, ktoré má špecifickú, veľmi tenkú pokožku, a tak opäť ako pri sére, aj tu potrebujete, aby účinné látky prenikli čo najhlbšie. Keby ste si ako prvý dali klasický denný krém, už by ste v okolí očí vytvorili film, cez ktorý by očný krém prešiel zložitejšie.

Po aplikácii vášho bežného denné hydratačného kému nezabúdajte aj na ochranu pred slnkom. Pokiaľ váš krém nemá SPF aspoň 30, dajte si denne na tvár klasickú 50tku na opaľovanie. Zamedzíte tak starnutiu pokožky či tvorbe pigmentových škvŕn.      

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok