Vallo o protestoch: Vnímam, že polícia už blokovanie ciest nepovažuje za bežnú formu protestu

TA3 TASR
3.9.2021 13:51

Polícia situáciu na stredajších protestoch v Bratislave zvládla. Uviedol to primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Myslí si, že polícia zmenila svoj postoj k blokácii ciest.

Vallo o protestoch: Vnímam, že polícia už blokovanie ciest nepovažuje za bežnú formu protestu
TASR/Jakub Kotian

"Vnímam, že po prvých protestoch, keď doprava v Bratislave bola blokovaná dlhé hodiny, polícia zmenila svoj postoj a bezdôvodné blokovanie dopravy už nepovažuje za bežnú formu protestu," vyhlásil primátor. O použití prostriedkov, ako tvrdí, rozhoduje polícia na mieste podľa nebezpečenstva vychádzajúceho z davu protestujúcich a nemá preto dôvod postup polície spochybňovať.

V Bratislave sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 či proti pandemickým opatreniam. Protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. 

Niekoľko minút bola blokovaná aj Šancová a Staromestská ulica. Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest pri Hodžovom námestí vytlačiť krátko po 19.00 h. Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia počas protestov zadržala celkovo 12 ľudí.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok