Obvinený Kovařík ostáva vo funkcii, podľa Sme rodina môže ovplyvňovať prípady

TA3 TASR
27.8.2021 14:53

Sme rodina bude pozorne sledovať postup ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) v súvislosti s obvinením policajného prezidenta Petra Kovaříka.

Hovorí o rozdielnych postupoch pri podozreniach voči Diane Santusovej, ktorej dočasne pozastavili činnosť vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby, pričom Kovařík napriek obvineniu ostáva vo funkcii. "Ľudia volili zmenu, aby spravodlivosť platila pre všetkých rovnako, avšak vidíme tu viditeľný rozdiel," hovorí hnutie. 

Poukázalo na to, že Kovařík aj po obvinení ostáva vo funkcii. "A má najväčšiu možnosť ovplyvňovať prípady," poznamenalo. Pripomína, že podľa slov policajného prezidenta mal práve Mikulec vydať rozkaz na zastavenie akcie voči obvineným Matejovi Zemanovi a Petrovi Petrovovi, čo však šéf rezortu vnútra odmieta. "Preto budeme pozorne sledovať postup ministra v tomto prípade. Samozrejme, tieto skutočnosti k dôvere v políciu nepridávajú," dodalo.

Mikulec zatiaľ nepripravuje rozhodnutie o dočasnom pozbavení Kovaříka výkonu štátnej služby policajta. Naďalej má jeho dôveru.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila 26. 8. Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Zemanom a Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok