Mikulec podržal Kovaříka. Má jeho dôveru, odvolať ho nechce

TA3 TASR
27.8.2021 13:58

Policajný prezident Peter Kovařík má aj naďalej dôveru ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Dôvod na jeho odvolanie zatiaľ nevidí.

Mikulec podržal Kovaříka. Má jeho dôveru, odvolať ho nechce
TASR/Jakub Kotian

"Obvinenie neznamená, že človek je aj vinný. Vzniesť obvinenie je právom orgánu činného v trestnom konaní, ak má dôvody a podozrenie, ale to neznamená, že to, čo je v obvinení, človek aj urobil," vysvetlil Mikulec pre médiá.

Dodal, že keď mu doručia uznesenie o vznesení obvinenia voči Kovaříkovi, bude sa tým zaoberať. "Budeme to skúmať, či vznikli podmienky na to, aby sme ho postavili mimo služby. Nemám zatiaľ dôvod na jeho odvolanie," zdôraznil Mikulec. Dodal, že ponechanie prezidenta vo funkcii nebude ohrozovať dôležitý záujem štátnej služby.

OĽaNO dôveruje Mikulcovi

Dôverujeme ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, že disponuje dostatkom informácií, aby kompetentne rozhodol o ďalšom postupe voči policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi. Vyhlásilo to hnutie OĽANO v reakcii na obvinenie Kovaříka.

"Veríme, že na protikorupčné ťaženie a ďalší boj proti organizovanému zločinu nebude mať vzniknutá situácia žiadny vplyv. Hoci viaceré kroky krajskej prokuratúry môže vnímať verejnosť rozpačito, k jej konaniu sa vyjadrovať nebudeme," uviedlo hnutie.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok