Pri páde malého lietadla pri Skalici zahynuli traja ľudia

TA3 TASR
27.8.2021 11:37

V obci Mokrý Háj, okres Skalica, došlo v piatok doobeda k pádu malého štvormiestneho lietadla. V čase nehody boli v lietadle traja ľudia.

Hasiči z Holíča momentálne zasahujú v katastri obce Mokrý Háj – okres Skalica, kde došlo k pádu malého štvormiestneho lietadla. 

"Po príchode na miesto udalosti vykonali príslušníci prieskum a začali s hasením požiaru lietadla, ktoré po páde na zem zachvátili plamene. Požiar sa im podarilo lokalizovať, momentálne pracujú na jeho likvidácii," uviedla Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 V čase nehody sa v lietadle nachádzali 3 osoby, ktoré zasahujúci príslušníci našli bez známok života. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lenky Košťálovej ide o lietadlo, ktoré bolo registrované v Česku.

"Podľa prvotných informácií z linky 112 k pádu došlo neďaleko časti Mokrý Háj. Po páde sa malo lietadlo vznietiť. Nehoda si vyžiadala tri obete a pravdepodobne išlo o posádku z Českej republiky. Všetky okolnosti pádu preverujeme. Na miesto bol privolaný aj letecký úrad. Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí," informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

"Pozostalým obetí tragickej nehody malého lietadla, ktoré vzlietlo z Brna, vyjadrujem úprimnú sústrasť. Letecký a námorný vyšetrovací útvar bude pri vyšetrovaní tejto udalosti maximálne dôsledný," vyjadril sa po tragickej udalosti minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok