Premiér nechce obvinenie Kovaříka komentovať, počká si na vývoj vyšetrovania

TA3 TASR
27.8.2021 10:32

Premiér Eduard Heger nechce obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka nateraz komentovať. Uviedla to jeho hovorkyňa Ľubica Janíková s tým, že sa predseda vlády musí oboznámiť s podrobnosťami a počká si na vývoj ďalšieho vyšetrovania.

TB premiéra E. Hegera o investícii pre trnavskú automobilku
TASR/Martin Baumann

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta a podal proti nemu sťažnosť i námietku zaujatosti voči všetkým prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava.

 

Predseda parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa potvrdil, že si predvolal policajného prezidenta na zasadnutie výboru. "Rozhodol som sa zavolať policajného prezidenta, aby sme si to prediskutovali. Bol som s ním už v kontakte a oznámil som mu to, že ho na výbor zavoláme. Súhlasil s tým," povedal Krúpa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok