Kovařík obvinenie odmieta. Podal sťažnosť a námietku voči zaujatosti prokurátorov

TA3 TASR
26.8.2021 18:47

Policajný prezident Peter Kovařík odmieta obvinenie v súvislosti s prerušením zásahu Úradu inšpekčnej služby počas akcie v Národnej kriminálnej agentúre. Podal proti nemu sťažnosť a námietku zaujatosti voči všetkým prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava.

Peter Kovařík 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

"Môžem potvrdiť, že som si vo štvrtok prevzal obvinenie z rúk prokurátora. S obvinením absolútne nesúhlasím, vypovedal som a podal sťažnosť a námietku zaujatosti voči všetkým prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava. Celú vec vnímam ako pokračovanie tlaku na políciu pre vyšetrovanie veľkých prípadov na NAKA," uviedol Kovařík.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok policajného prezidenta Petra Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Kovařík mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom Policajný prezident bol zároveň vypočutý v postavení obvineného.

Kovařík 11. augusta uviedol, že si stojí za svojím rozhodnutím prerušiť zásah Úradu inšpekčnej služby počas akcie v Národnej kriminálnej agentúre uprostred zadržiavania svedkov-kajúcnikov. Tvrdil, že vyšetrovateľka špeciálneho tímu ÚIS Diana Santusová porušila interné predpisy a nemala na zásah povolenie od kompetentnej osoby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok