Vyskúšajte hit zo sociálnych sietí: Bielenie zubov pomocou banánovej šupky

TA3/zm
27.8.2021 08:00

Na sociálnej sieti TikTok zrejme nie ste vy, ale skôr vaše deti. A tak vám mohol uniknúť nový beauty trend, ktorý sa tu vo veľkom rozmohol – bielenie zubov pomocou banánovej šupky.

Vyskúšajte hit zo sociálnych sietí: Bielenie zubov pomocou banánovej šupky
Pexels/SHVETS production

Chemické bielenie zubov nemusí vyhovovať každému, jednak kvôli citlivosti chrupu, ale aj kvôli cene. Domácim riešením, ktoré oživila sociálna sieť TikTok, je použitie šupky z banánu.

Šupka bohatá na minerály

Šupku z banánu nevyhadzujte, dokážete ju ešte využiť. Možností je mnoho a jedným z nich je bielenie zubov. Šupka obsahuje horčík a draslík, ktoré majú vplyv na farbu skloviny. Ak teda uznávate domáce a prírodné kozmetické triky, skúste to!

Týždeň po päť minút

Keď dojete banán, vnútornou stranou šupky šúchajte po zuboch, kým sa na nich nevytvorí pasta. Práve tú musíte nechať pôsobiť na chrupe päť až desať minút, aby všetky minerály začali pôsobiť. Následne si zuby klasicky umyte, minimálne preto, že vnútro šupky má trpkú príchuť.

Samozrejme, nemôžete očakávať, že po jednej aplikácii budete mať hollywoodsky žiarivý úsmev. Ale pri každodennej aplikácii by ste mali vidieť výsledok už po týždni.

Banán ako analgetikum

Ďalšou výhodou bielenia pomocou banánovej šupky je fakt, že pôsobí ako prírodné analgetikum. Ak by ste, nedajbože, mali v ústnej dutine nejaký zápal, zbavíte sa ho vďaka vitamínom a minerálom z nej.        

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok