Hraniční policajti zadržali maloletých Ukrajincov s nelegálnymi cigaretami. Jeden mal Covid-19

TA3 TASR
23.8.2021 21:55

Šiesti zo siedmich štátnych príslušníkov Ukrajiny, ktorých v piatok zadržali hraniční policajti viacerých oddelení Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance v katastrálnom území obce Nová Sedlica v okrese Snina s 850 kartónmi cigariet bez kontrolných známok, boli maloletí.

cigarety cigareta tabak fajčenie fajčiar ilu 800px (SITA/AP)
SITA/AP

Keďže mal jeden z nich pozitívny výsledok RT-PCR testu na ochorenie COVID-19, všetci neplnoletí aktuálne podstupujú povinnú 14-dňovú karanténu v priestoroch pre predvedené a dočasne zadržané osoby na oddelení hraničnej kontroly Policajného zboru Zboj. Informovala o tom hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

Skupinu Ukrajincov bez cestovných dokladov zadržali hraničiari pri prenášaní ôsmich veľkých a jedného menšieho balíka, v ktorých sa nachádzalo spolu 169.964 kusov cigariet Jin Ling. "Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na sumu 19.769 eur," uviedla Kopernická s tým, že pre podozrenie z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prípad prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy Košice.

Po zistení, že šesť zo siedmich zadržaných osôb nie je plnoletých, informovali policajti o skutočnosti pracovníkov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Snina. Keďže sa u jedného z maloletých Ukrajincov potvrdila prítomnosť nového koronavírusu a skupine bola nariadená karanténa, pracovníci úradu odmietli podľa slov Kopernickej skupinu prevziať. 

Na oddelení v Zboji majú byť umiestnení dočasne. "Poslednému zo skupiny bolo vydané rozhodnutie o zaistení na účel vrátenia podľa medzinárodnej zmluvy a bol umiestnený do Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Sečovce," doplnila Kopernická.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok