Polícia zadržala riaditeľa bratislavského EKO-podniku. Mal prijať úplatok

TA3 TSAR
23.8.2021 15:32

Bratislavská polícia zadržala ešte v piatok (20. 8.) popoludní riaditeľa EKO-podniku VPS v Novom Meste Vladimíra Mikuša. Obvinený je z prijatia úplatku od nájomcu parkoviska pri Tržnici na Trnavskom mýte. Potvrdil to hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. Upozornil na to portál bratislava.zoznam.sk.

korucia úplatok peniaze eurá bankovky hotovosť 1140px (SITA/Tomáš Benedikovič)
SITA/Tomáš Benedikovič

Vladimír Mikuš po prepustení z cely predbežného zadržania označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.  "Miestny úrad v reakcii na tieto udalosti plánuje skontrolovať zmluvy a objednávky tovarov a služieb, ktoré EKO-podnik v poslednom období uzavrel," zdôraznil Tettinger. EKO-podnik VPS je samostatný právny subjekt, jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.

Zastupiteľstvo zároveň schvaľuje plán kontrolnej činnosti miestneho kontrolóra o tom, kde sa vykoná kontrola hospodárenia rozpočtových a príspevkových organizácií mestskej časti.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako je budova Tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa tiež koseniu i čistote verejných priestranstiev.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok