Zvláda vaša kozmetika horúčavy? Tieto produkty pokojne skladujte v chladničke

TA3/zm
17.8.2021 08:00

Počas horúcich letných dní máme tendenciu všetko skladovať v chladničke, aby to dlhšie vydržalo. Ale čo s kozmetikou: Sú aj takéto produkty vhodné na to, aby sme ich držali pri teplote okolo päť až osem stupňov?

Zvláda vaša kozmetika horúčavy? Tieto produkty pokojne skladujte v chladničke
Pinterest/Cooluli

Trend skladovania kozmetických prípravkoch v chladničke je tu len krátko, no mnoho žien má tendenciu následne do nej dávať aj výrobky, ktorým nízke teploty vôbec neprospievajú. Aby ste mali raz a navždy jasno, toto do chladničky patrí alebo to aspoň produktu neuškodí. 

Očný krém

Je množstvo očných krémov, ktoré vďaka svojmu chladivému efektu pomáhajú zbaviť nás napríklad kruhov alebo vačkov pod očami. V podstate to platí o každom takomto produkte, ak ho budete držať v studenom prostredí. Aj bežný očný krém bude tým pádom chladivý a znásobia sa jeho účinky. 

Masky na tvár

Podobne ako očný krém i pleťové masky môžu vďaka nižšej teplote znásobiť svoj účinok. V pokožke sa vďaka studenému obkladu rozprúdi krv, stiahnu sa drobné žilky a spevní sa koža. 

Krémy a séra

Aj niektoré bežné denné či nočné krémy alebo séra môžu ísť do chladničky, ale tu sa radšej zamerajte na ich zloženie. Studené prostredie nielen prospieva, ale ba priam si ho kozmetika pýta, ak obsahuje vitamín C, retinol alebo peptidy. Ak produkt s týmto obsahom otvoríte, dajte ho do chladničky, ale látky nestrácali na kvalite, tým pádom i na účinku. 

Lak na nechty

A napokon laky na nechty v lete patria do chladničky, ale pokojne ich tam môžete držať aj v iných sezónach. Studený vzduch totiž udrží produkt dlhšie tekutý, aj keď si väčšina ľudí myslí opak. Pri bežnej izbovej teplote vám však lak vyschne oveľa skôr ako keď ho budete držať v chlade.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok