Takáčovca Zemana chorvátska polícia už prepustila. Naďalej žiada o azyl

TA3
22.8.2021 10:15

Takáčovca Mateja Zemana, ktorého počas azylového konania v Chorvátsku zadržala miestna polícia, prepustili zo zadržania. Podľa svojich slov naďalej pokračuje v procese žiadosti o azyl.

Informoval o tom portál televízie Joj. Chorvátska polícia ho podľa jeho slov zadržala na základe zatykača, ktorý mal byť vydaný neskôr ako deklaruje chorvátska strana.

"Chorvátska republika (Polícia HR) ma musela predviesť na základe európskeho zatykaču v ktorom som sa dočítal, že bol vydaný dňa 5. augusta 2021 Súdom BA3, lenže na internete som sa dočítal, že bol vydaný 16. augusta alebo 17. augusta. Nakoľko som v azylovom procese, tak ma chorvátske úrady nemôžu vydať Slovensku. Naďalej žiadame o môj výsluch k uzneseniu prostredníctvom telemostu. Úrad UIS naďalej ignoruje naše žiadosti o výsluch a nerobí žiadne úkony vo veci," uviedol Matej Zeman.

Matej Zeman je jedným z trojice mužov, ktorí mali byť zadržaní pri zásahu zastavenom policajným prezidentom Petrom Kovaříkom. Po zásahu policajného prezidenta sa však podarilo zadržať len Csabu Dömötöra. Po Zemanovi a Petrovi Petrovovi bolo vyhlásené pátranie. Petrova NAKA nakoniec zadržala a Špecializovaný trestný súd v Pezinku ho vzal do väzby. Zeman je obvinený v kauze manipulovania svedeckých výpovedí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok