Regionálny redaktor TA3 Jozef Slivenský: Pri nebezpečnej reportáži sa bál o ženu

TA3
22.8.2021 11:00

Mapovanie situácie v regiónoch je neodmysliteľnou súčasťou každodenného vysielania Televízie TA3. Jedným z našich regionálnych redaktorov je Jozef Slivenský, ktorý pokrýva najmä oblasti Tatry, Spiš, Gemer, Levoča. Prezradil nám, čo by robil, ak by nebol redaktor, ale tiež, kedy zažil počas práce najväčší strach.

Regionálny redaktor TA3 Jozef Slivenský: Pri nebezpečnej reportáži sa bál o ženu
TA3

V televízii pracuje už od roku 2007 a za 14 a pol roka vyrobil 5819 reportáží. Každá reportáž je podľa naho hlavne príbeh. „Ja sa snažím nájsť príbeh ešte aj vo výjazdovom rokovaní vlády,“ hovorí redaktor.

Pracuje so svojou manželkou, ktorá stojí za kamerou. Nemá problém s tým, že sa s manželkou „vidia“ v práci aj doma. Problém mal skôr s tým, aby si našiel toho správneho kameramana. Manželka nechala svoje povolanie učiteľky angličtiny, aby mohla pracovať ako Slivenského kameramanka. Do výroby zapájajú aj svoju dcéru Soničku, ktorú volajú „vedúca výrobného štábu“. Počas prázdnin chodí s rodičmi na výroby.

Okrem príjemných zážitkov má však aj niekoľko nie práve najkrajších. Jedným z tých nebezpečnejších nakrúcaní bola reportáž o podnikateľovi, ktorý si po návrate z Ameriky postavil v istej obci nelegálnu pílu. Keď prišli na miesto nakrúcať, samozrejme, že sa mu to nepáčilo. Zasiahnuť musela nakoniec aj polícia, pretože ich z miesta, kde nakrúcali nechceli pustiť skôr, ako vymažú záznam. Slivenského manželku pritom dokonca fyzicky napadli. Prekvapil ho však postup policajtov, ktorí mu povedali, že ak by záznam vymazal, mohol sa konflikt rýchlo urovnať.

Redaktor s manželkou podali aj trestné oznámenie, ibaže sa z pozície poškodených dostali do pozícií svedkov, a tak sa ani nedozvedeli, aký trest nakoniec dostali ľudia, ktorí ich napadli.

Prečo majú vždy stres pred 12:00 a cíti väčšiu voľnosť, keď je tak ďaleko od redakcie? Aj to sa dozviete v našom podcaste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok