Banskobystrická župa pripája ďalšie iniciatívy, s vakcínami pôjde do obcí a škôl

TA3 TASR
20.8.2021 12:22

Banskobystrická župa chce zvýšiť zaočkovanosť obyvateľov kraja ešte dvomi poslednými iniciatívami. V piatok oznámila, že s vakcínou príde do 10 najmenej zaočkovaných obcí a bude očkovať aj vo všetkých 60 stredných školách vo svojej pôsobnosti.

Očkovanie priamo po jednotlivých školách v kraji sa začne 13. septembra, predchádzať tomu bude osveta.

"Rozhodli sme sa prísť s vakcínou priamo do stredných škôl, teda na miesta, ktoré patrili k najviac postihnutým prvou, no najmä druhou vlnou pandémie nového koronavírusu. Brány škôl zostali zatvorené dlhé mesiace a deti boli vytrhnuté z kolektívov a odkázané len na dištančné vyučovanie, bez možnosti praktického výcviku či sociálneho kontaktu. Toto sa nesmie opakovať. Zvlášť nie v čase, kedy máme účinný nástroj na potlačenie vírusu v podobe očkovania. Verím, že táto naša aktivita prispeje k zvýšeniu počtu zaočkovaných a k tomu, aby naše deti mohli normálne chodiť do školy," zdôraznil podpredseda kraja Ondrej Lunter.

Podľa štatistík z prvej polovice augusta je aspoň jednou dávkou vakcíny v súčasnosti zaočkovaných priemerne 62 percent zamestnancov škôl v Banskobystrickom kraji. V prípade detí vo veku od 12 do 17 rokov je priemerná zaočkovanosť na úrovni 13 percent, zaočkovanosť celej populácie v kraji presahuje 35 percent.

"Len v našich stredných školách máme 3200 zamestnancov a 17.525 žiakov. Ak k tomu pripočítame rodinných príslušníkov, bavíme sa asi o 38.000 ľuďoch, ktorých by sme očkovaním v školách chceli osloviť. O tejto aktivite sme už informovali aj riaditeľov, ktorí ju privítali," konštatovala Judita Droppová z odboru školstva Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok