Musia zdolať 20. podlažie výškovej budovy. Hasiči súťažia v behu po schodoch

TA3 TASR
20.8.2021 10:23

Dvojčlenné tímy hasičov zo Slovenska a Česka si v piatok v Bratislave merajú sily v behu po schodoch. So zásahovým výstrojom a dýchacím prístrojom musia vybehnúť na 20. podlažie. Do 22. ročníka súťaže Memoriál Vladimíra Ružičku Schody 2021 sa prihlásilo 52 dvojíc. Uviedol to zástupca veliteľa Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy Pavol Ihnát.

Musia zdolať 20. podlažie výškovej budovy. Hasiči súťažia v behu po schodoch
TASR/Dano Veselský (ilu)

„Ide o súťaž, pri ktorej súťažné dvojice v plnom zásahovom výstroji s dýchacím prístrojom zdolávajú niekoľko poschodí výškovej budovy. Na konci sa zarátava čas a určuje výsledok,“ priblížil Ihnát. Ako upozornil, náročnosť behu spočíva v záťaži, ktorú majú hasiči na sebe. Výstroj a dýchací prístroj vážia vyše 20 kilogramov.

Súťažiaci z radov profesionálnych i dobrovoľných hasičov tento rok musia zdolať 20. podlažie výškovej budovy na Viedenskej ceste v Bratislave. Medzi 104 súťažiacimi sú aj ženy, ktoré pretekajú v zmiešaných tímoch.

 

Memoriál organizuje Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR Bratislavy v spolupráci so Športovým klubom HaZÚ Bratislava a pod záštitou Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Súťažou si hasiči pripomínajú pamiatku kolegu, ktorý tragicky zahynul pri výkone povolania v roku 1997.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok