K zámene pozemkov na Horskom parku zrejme nedôjde. Vo veci sa v súčasnosti nerokuje

TA3 TASR
20.8.2021 10:12

Zámer zámeny pozemkov, pri ktorej by sa súkromník dostal k pozemku veľmi blízko Horského parku a mohla by sa tým vyriešiť aj situácia na Drotárskej ulici v Starom Meste, nie je podľa hlavného mesta v tomto čase aktuálny. Uviedlo to oddelenie komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu. To, že sa v tejto veci nerokuje, potvrdila aj mestská časť.

K zámene pozemkov na Horskom parku zrejme nedôjde. Vo veci sa v súčasnosti nerokuje
TASR/Dano Veselský

Možný návrh riešenia predstavila starostka

"Hlavné mesto v súčasnosti nemá záujem participovať na prípadnej zámene nehnuteľností na Drotárskej ulici za nehnuteľnosti v rámci areálu na Majakovského ulici. Z uvedených dôvodov považuje zámer zámeny v tomto čase za neaktuálny," skonštatoval magistrát. 

Možný návrh riešenia predstavila začiatkom apríla starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Podľa návrhu sa našiel kupec, ktorý je ochotný odkúpiť developerský projekt na Drotárskej ceste. Následne by pozemok vymenil s hlavným mestom za iný, ktorý sa má nachádzať pod budovou patriacou kupcovi. Tento pozemok je však v súčasnosti mestský.

Podľa magistrátu bol hlavnému mestu doručený iba všeobecný zámer zámeny pozemkov, bez bližšej špecifikácie konkrétnych podmienok prípadnej zámeny. "Obsah tohto zámeru tak nie je hlavnému mestu známy," podotkla bratislavská samospráva. "Nerokujeme, nie je nič nové," doplnil hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Elegantné riešenie

Stavba na Majakovského ulici je vo vlastníctve spoločnosti MURMAN green, s. r. o., a stojí na pozemkoch vo vlastníctve hlavného mesta. Vlastník nehnuteľností na Drotárskej ulici, kde pre plánovanú výstavbu vyrúbali tento rok vyše 80 stromov, splnomocnil spoločnosť MURMAN green, aby ho vo veci nehnuteľností na Drotárskej ulici zastupovala.  

Starostka návrh pri prezentovaní označila za elegantné riešenie, návrh privítali aj mnohí miestni obyvatelia z Drotárskej cesty, ktorí proti výrubu stromov i výstavbe bojujú roky. Opačného názoru boli niektorí občianski aktivisti, podľa nich by výmenou pozemku mesto postupne začalo strácať kontrolu nad unikátnym areálom určeným na oddych a rekreáciu. 

Kombináciu vlastníctva pozemku s budovou by mohla otvárať bránu k prípadnému developerskému projektu. O prípadnej zámene pozemkov by rozhodovalo bratislavské mestské zastupiteľstvo.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok