Zoznámte sa s diétou RT4: Sladkosti sú povolené a ani hladovať nebudete

TA3/zm
21.8.2021 10:00

Za zvláštnou skratkou sa skrýva diéta, ktorá pôvodne vznikla na účely zlepšenia zdravotného stavu. Zmena životného štýlu v duchu RT4 vás ku podivu nebude stáť až tak veľa námahy a odmenou vám bude niekoľko zhodených kilogramov už za prvý mesiac.

Zoznámte sa s diétou RT4: Sladkosti sú povolené a ani hladovať nebudete
Pixabay/marijana1

Za záhadnou skratkou RT4 sa skrýva heslo Raw till 4, ktoré v preklade hovorí o prijímaní surovej stravy do 16tej a po tejto hodine môžete pridať aj niečo varené. Znie to pomerne jednoducho, ale aké sú ďalšie zásady tohto životného štýlu?

Bez mäsa a mliečnych výrobkov

Princíp raw stravy spočíva v konzumácii surových potravín, a tak je ako prvý bod na zozname tejto diéty vylúčenie mäsa a mliečnych výrobkov. Tých sa budete musieť vzdať bez ohľadu na to či je pred alebo po 16tej hodine. Vďaka tomu sa zbavíte toxínov, ktoré môžete mať uložené v svaloch, orgánoch i krvi.  

Následne je princíp diéty RT4 rozdelený na dve fázy, ktorými sa riadite každý deň. Doobeda nič varené, poobede si niečo môžete dať.

Do 16:00

Raw strava, to je najmä ovocie a zelenina. Ale určite ste počuli aj o surových dezertoch, takže dobrá správa je, že sa nemusíte vzdať sladkostí. Aj keď si ich budete musieť vyberať. Ako príklad jedálnička uvádzajú odborníci na výživu raňajky v podobe siedmych banánov alebo obed pozostávajúci z piatich kusov manga. Ide o ilustrovanie toho, aké veľké objemy surovej stravy sú potrebné na to, aby ste sa zasýtili.

Do štvrtej poobede by ste mali v raw fáze prijať 1000 kilokalórii na raňajky a rovnaký objem na obed. Zabúdať nesmiete ani na pitný režim. Čo do neho patrí je jasné, skôr si pripomeňme, čo piť nemôžete. Káva i čaj je vylúčený, keďže ide o varené nápoje. Čokoľvek mliečne je rovnako tabu.

Po 4tej

Myslíte si, že by vám varené jedlo chýbalo? Keby ste sa stravovali výlučne raw, možno áno. Pri diéte RT4 však máte večeru nielen povolenú, ale priam predpísanú ako teplú. I to má svoje pravidlá.

Základným je vyhnúť sa lepku, málo soliť, po večeri už nejesť nič sladké, a to ani ovocie.  Ak si to chcete zjednodušiť, stravujte sa vegánsky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok