Krásna aj po dovolenke: Preneste more do svojej kúpeľne

TA/zm
19.8.2021 08:00

Aj vy si každý rok počas a tesne po dovolenke hovoríte, že vám morský vzduch a slaná voda prospeli a vyzeráte oveľa lepšie. More má na náš výzor nesporné pozitívne účinky, tak prečo aspoň časť z neho pomocou kozmetiky nepreniesť do svojej kúpeľne a používať takéto produkty aj mimo leta.

Krásna aj po dovolenke: Preneste more do svojej kúpeľne
Pexels/Rachel Claire

Soľ, riasy či morská voda sú neoceniteľnými ingredienciami v kozmetike. Sú plné minerálov a vitamínov, ktoré zlepšujú kvalitu pleti, ale i vlasov. Podobné látky ako má morská voda totiž prirodzene obsahuje aj ľudská plazma

Slaná voda

Pripravte si kúpeľ vo vani, ktorý vás prenesie na letnú dovolenku pri mori. Je to jednoduché. Stačí zohnať kvalitnú morskú soľ do kúpeľa, ktorá sa predáva s rôznymi pridanými arómami, napríklad sviežou citrusovou, vďaka ktorej budete mať skutočne pocit, že relaxujete niekde na pláži.

Vaňa obohatená morskými soľami je benefitom pre pokožku celého tela, ale pôsobí tiež ako aromaterapia a zaručene vám zlepší náladu a budete sa cítiť zrelaxované.

Masky a peelingy

Z masiek s morskými výťažkami je snáď najznámejšia bahenná z Mŕtveho mora. No to ani z´daleka nie je všetko, čo sortiment drogérii ponúka. Vybrať si môžete masku z morských rias alebo peelingovú kúru s čiastočkami morskej soli. Všetky prekrvia vašu pleť, vďaka čomu získate zdravšiu farbu. Navyše, morské masky sú často liekom aj pre akné, pigmentové škvrny  alebo iné nedostatky na tvári.

Kaviár a riasy

V posledných rokoch sa v kozmetickom priemysle čoraz častejšie využívajú ako zázračné ingrediencie riasy alebo kaviár. Majú skvelé antioxidačné účinky, pleť zvlhčujú a zabraňujú predčasnému starnutiu. Hnedé rias napríklad zvyšujú produkciu kolagénu v pokožke a zelené zas vytvárajú neviditeľnú ochrannú bariéru, ktorá nás chráni pred nečistotami v ovzduší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok