Nevera ženám prospieva, tvrdia vedci. Ak podvádzate, prejaví sa to na vašom vzhľade

TA3/zm
18.8.2021 16:00

Tento šokujúci výskum nikoho nenahovára na neveru. Vedci si len posvietili na fyzické prejavy žien, ktoré sa stali nevernými a prišli na to, že opekneli!

Nevera ženám prospieva, tvrdia vedci. Ak podvádzate, prejaví sa to na vašom vzhľade
Pexels/Gabriel Bastelli

Nevera vraj robí ženy krajšími, tvrdia vedci z Británie, ktorí skúmali desiatky dám s bokovkami. A je na to aj logické vysvetlenie, ktoré vychádza zo všeobecnej ženskej povahy. Kým páni vnímajú neveru väčšinou bez emócii, nežnejšia polovička ľudstva to má presne naopak.

Krajšie neverné

Neverná žena je vraj šťastnejšia ako tá, ktorá je v dlhoročnom vzťahu plnom stereotypu. Nuda v stabilnom zväzku sa údajne prejavuje aj na vzhľade a vyžarovaní dám. V tomto prípade, samozrejme, hovoria vedci o negatívnych dopadoch, kým naopak, pri podvádzaní získajú novú iskru. Práve táto energia sladkého tajomstva sa vraj podpisuje na ženskom výzore a prieskum ukázal, že neverné dámy pôsobia na svoje okolie ako šťastnejšie a atraktívnejšie. Isteže, bez toho, aby ostatní vedeli, čo je za tým.

Lepšia pleť

Hormonálne zmeny, ktorá sa naštartujú v ženskom tele pri podvádzaní oficiálneho partnera, majp dopad aj na zdravie pleti. Na fotografiách, ktoré vedci skúmali, boli účastníčky bizarného prieskumu pred a po aférke. Psychológovia teda mali neklamný dôkaz toho, že sa im zrazu zmenila farba pleti. Samotné dobrovoľníčky zas hovorili o zlepšení nálady.

Aj samotní vedci však nikoho nenahovárajú na to, aby do vzťahu ťahali niekoho tretieho. Všetky tieto pozitívne dopady na ženskom výzore platili len v situácii, kedy bola nevera dobrodružstvom, o ktorom nik nevedel a neohrozoval rodinu.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok