Predohra nie je mýtus. Psychológovia odhalili, čo ženy potrebujú, aby sa uvoľnili

TA3/zm
15.8.2021 10:00

Muži idú najradšej hneď na vec a ženy potrebujú predohru. Tento neodškriepiteľný fakt už potvrdili aj psychológovia, no zamerali sa, čo konkrétne je pre nežnejšie pohlavie pred milovaním dôležité.

Predohra nie je mýtus. Psychológovia odhalili, čo ženy potrebujú, aby sa uvoľnili
Pexels/RODNAE Productions

Muži nepotrebujú impulzy na to, aby sa cítili pripravení na milovanie. Naopak, ženy nevedia len tak jednoducho skočiť na vec. Dva rozdielne svety, ktoré sa musia stretnúť. A tak si belgickí vedci povedali, že tému predohry preskúmajú o niečo viac. Výsledok je pomerne zaujímavý.

Ženy nedokážu vypnúť

Podľa zistení Belgickej univerzity, ktorá výskum realizovala, zásadný rozdiel vo vnímaní intimity muža a ženy je v mozgu. Silnejšia polovička ľudstva najčastejšie uvažuje o jednej veci. A tak, keď sa rozhodne pre intímnu chvíľku, nemá v hlave nič iné. Ženy sú presným opakom, myšlienok majú milión a každá súvisí s inou témou. Preto potrebujú predohru, aby sa ich mozog upokojil a nesústredil sa rôznymi smermi, ale len jedným.

Vysvetlenie je však len polovica úspechu. Tím doktora Pascala de Duttera sa snažil prísť aj na spôsob predohry, ktorý by vyhovoval obom stranám.

Správne slová  

Podľa belgického prieskumu samotná predohra nemusí mať len takú formu, v akej ju pozná väčšina z nás. Ani to nie je vždy kľúčom, ako upokojiť ženskú myseľ. Ale správne slová od muža to dokážu! A to je aj záver zaujímavej štúdie, ktorá tvrdí, že ak chcú muži doma ísť rovno na vec, mali by svoju polovičku vopred pripravovať slovne.

Témy: Vzťahy Mýtus
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok