Na strednom Slovensku odstraňujú poruchy v dôsledku búrok. Popadané stromy sú aj na Orave

TA3 TASR
17.8.2021 11:57

Železnice Slovenskej republiky odstraňujú viaceré poruchy na tratiach v dôsledku búrok. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Poruchy odstraňujú prevažne na strednom Slovensku, ale aj na Orave.

Na strednom Slovensku odstraňujú poruchy v dôsledku búrok. Popadané stromy sú aj na Orave
TASR (ilu)

Popadané stromy evidujú v úsekoch Handlová – Sklené pri Handlovej, Banská Bystrica – Slovenská Ľupča a Oravský Podzámok – Dlhá nad Oravou. Výluka je aj v úseku Plaveč – Muszyna (Poľsko) pre zaplavenú časť trate. Výpadok napájačov spôsobil výluku trakčného vedenia v úseku Žarnovica – Nová Baňa – Hronský Beňadik. Premávajú tu náhradné autobusy.

V Hronskej Dúbrave vplyvom búrky a silného vetra strhlo prístrešok staničnej budovy koľaje. Poruchy odstraňujú aj v okolí Hronskej Dúbravy, kde skoro ráno vlaky zastavovali pred spadnutými stromami. V úseku Valaliky – Geča zaznamenali konáre stromov na trakčnom vedení.V noci a skoro ráno evidovali ŽSR poruchy v dôsledku nepriaznivého počasia aj v úsekoch v okolí Brezničky, Kremnických Baní, Dolného Kubína, Trstenej či v úseku Ivanka pri Nitre – Nitra.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok