Zločinecká skupina na ministerstve vnútra? Saková je šokovaná, hovorí o nečistej hre

TA3 TASR
13.8.2021 15:03

Exministerka vnútra, nezaradená poslankyňa parlamentu Denisa Saková je šokovaná z informácií, že na Ministerstve vnútra SR mala údajne fungovať zločinecká skupina. Dôvodom je podľa jej slov najmä to, že jej súčasťou mal byť kajúcnik Peter Petrov alias Tiger. Zdôraznila, že nikdy sa nestretla s nikým, kto bol medializovaný ako obvinený.

Saková kritizuje výber nového šéfa polície, na Hamrana riešila viaceré sťažnosti
TASR/Martin Baumann

Saková vidí dva ciele

Saková pripomenula, že Petrov mal byť zadržaný Úradom inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, no zásah mal zastaviť prezident policajného zboru Peter Kovařík. Peter Petrov bol následne v pátraní, zásahová jednotka Národnej kriminálnej agentúry ho vo štvrtok 12. 8. zadržala.

"Na základe toho som presvedčená, že ide o nečistú politickú hru, ktorá má dva ciele. Prvým je znemožniť vypovedať Petrovi P. pred vyšetrovateľmi ÚIS MV SR a druhým vytvoriť tlak na moju osobu a stranu Hlas-SD, aby sme prestali informovať slovenskú verejnosť o zneužívaní kajúcnikov v trestnoprávnych konaniach," vyhlásila v stanovisku.

Exministerka zdôraznila, že nepozná a nikdy sa nestretla s nikým, kto bol medializovaný ako obvinený. "Nepodpisovala som žiadne zmluvy či dokumenty, z ktorých by mali vyplývať finančné plnenia voči týmto firmám. Rovnako som nikdy neprijala žiadne finančné ani nefinančné výhody od týchto ľudí, respektíve firiem," doplnila.

NAKA po štvrtkovom zásahu obvinila 11 osôb z viacerých trestných činností. Medzi nimi je aj Peter Petrov za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok