Ďalší zásah NAKA. V noci zadržali Petra Petrova, známeho ako Tiger

TA3 TASR
13.8.2021 13:16

Peter Petrov je v rukách polície. Podľa informácií televézie TA3 ho zatkli vo štvrtok v nočných hodinách. Petrov, prezývaný Tiger, čelí obvineniu z manipulácie verejných obstarávaní. Figuruje aj v prípade údajného ovplyvňovania svedeckých výpovedí v korupčných kauzách.

Elitní policajti klopali na dvere domu Petra Petrova už vo štvrtok ráno. NAKA zasahovala na viacerých miestach a celkovo obvinila 11 ľudí. Medzi nimi aj Petrova. Ako uvádza, ide o trestné činy proti majetku. 

Podľa našich informácií Petrov a spol. manipulovali verejné obstarávania. Tie mali vyhrávať spriaznené firmy. V tejto súvislosti sa spomínajú pochybné transakcie na ministerstve vnútra a práce. Petrov čelí aj obvineniu z krivej výpovede. Je jedným z trojice svedkov, ktorí údajne vypovedali na pokyn vyšetrovateľov.

"Môžeme potvrdiť, že osoba Peter P. bola včera zadržaná zásahovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry ako obvinená v medializovanej trestnej veci realizovanej na Národnej kriminálnej agentúre. Ďalšie informácie v tomto štádiu poskytovať nebudeme," informovala hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Bárdyová.

Prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry doposiaľ nebol doručený podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby ktorejkoľvek z 11 osôb, ktoré Národná kriminálna agentúra obvinila a zadržala v rámci štvrtkovej akcie, uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

"V súčasnej dobe vyšetrovateľ NAKA realizuje úkony prípravného konania a prokurátorovi ÚŠP doposiaľ nebol doručený podnet na podanie návrhu na vzatie ktorejkoľvek obvinenej osoby do väzby. Bližšie informácie v tomto štádiu konania nemôže ÚŠP poskytnúť," objasnil hovorca.

NAKA zasahovala vo štvrtok od skorých ranných hodín na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Obvinených je 11 osôb z viacerých trestných činností.

Medzi obvinenými je aj Peter Petrov, a to za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku. Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba, spomínaný Peter Petrov, bola do štvrtka v pátraní. Napokon ho vo štvrtok zadržala zásahová jednotka NAKA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok