Vyskúšajte pleťové masky z kávy. Regenerujú pokožku a odstraňujú odumreté bunky

TA3/zm
14.8.2021 10:00

Kávová usadenina sa dá využiť rôznymi spôsobmi a nemusíte ju hneď po dopití vašej šálky vyhadzovať. Známe sú najmä jej kozmetické účinky na pleť. Z jednoduchých ingrediencií si doma vyrobíte účinné masky na tvár.

Vyskúšajte pleťové masky z kávy. Regenerujú pokožku a odstraňujú odumreté bunky
Pexels/Polina Kovaleva

Zostáva vám veľa zvyškov z kávy? Ich využitie je rôzne, no jedno z najefektívnejších je použiť usadeninu ako pleťovú masku. Pripravte si tri jednoduché recepty, ktorými nasýtite svoju pokožku.

Čistiaca maska

Drobné zrniečka z usadeniny kávy môžete využiť ako peeling, vďaka ktorému dokonale vyčistíte pleť. Nemusíte sa báť, nech máte akýkoľvek typ pokožky, káva jej neublíži.

Zmiešajte dve lyžice kávového sósu spolu s kvalitným, zohriatym kokosovým olejom v rovnakom pomere. Vďaka tekutému stavu oleja zmes ľahko vymiešate do kaše, ktorú bezproblémov nanesiete a rozotriete po tvári. Po niekoľkých minútach pôsobenia môžete zrniečkami pleť ešte dôkladne pomasírovať a zmyť studenou vodou.   

Rozjasňujúca maska

Káva v kombinácii s bielym jogurtom alebo smotanou dokáže vašu pleť vzpružiť a napnúť, vďaka čomu bude pôsobiť rozjasnene. Obzvlášť ju oceníte, ak bojujete s kožnými problémami ako je akné alebo prílišné mastenie tváre.

Do misky dajte polievkovú lyžicu jogurtu, nechajte chvíľu odstáť, aby ste mohli zliať prípadnú vodu, ktorú pustí. Potom pridajte malú lyžičku kávovej usadeniny a zmiešajte. Na tvári ponechajte maximálne 10 minút a potom dôkladne opláchnite.   


Masky z kávy Pexels/Monstera

Vyživujúca maska

Kombinácia kávy a medu je dvojnásobná dávka hydratácie nielen pre vašu pleť, ale i pery. Veľmi jednoduchá príprava spočíva v zmiešaní rovnakého pomeru kávového sósu a tekutého medu. Do pokožky tak dostanete množstvo vody a tiež antioxidanty, ktoré zabránia predčasnému starnutiu a tvorbe vrások. Výživný zábal si na pleti môžete v tomto prípade ponechať až dvadsať minút.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok