Chystáte sa na víkendové upratovanie? Vieme, ktoré činnosti v domácnosti ženy nemusia

TA3/zm
13.8.2021 16:00

Upratovanie je súčasťou starostlivosti o domácnosť, ktorá vo veľkej miere leží na ženách. Preto sa jeden zaujímavý prieskum zameral práve na tieto činnosti a urobil rebríček obľúbených a nenávidených domácich prác.

Chystáte sa na víkendové upratovanie? Vieme, ktoré činnosti v domácnosti ženy nemusia
Pexels/cottonbro

Upratovanie – pre niekoho nepríjemná povinnosť, pre druhého forma relaxu. K starostlivosti o domácnosť máme rozdielne postoje a podobne je to s jednotlivými činnosťami. Anglický prieskum sa opýtal vyše troch tisícok žien, ktorá časť upratovania je ich favoritom, a ktorú naopak najradšej odkladajú a robia so zaťatými zubami.

Posteľ vyhráva

Prieskum, ktorý uskutočnil portál Heating Force, dal na prvé miesto činnosti súvisiace s posteľou. 89 percent návštevníčok stránky označilo ustieľanie perín za ich najobľúbenejšiu domácu činnosť a hneď za ňou bola ďalšia spálňová aktivita – prezliekanie posteľných obliečok so 74 percentami.

Odborníci predpokladajú, že tieto typy upratovania máme najradšej preto, že súvisia s oddychovou zónou, s miestom, kde je nám dobre, a preto si ho rady udržiavame čisté. Navyše obe tieto aktiity nezaberú až toľko času a nerobíme ich na dennej báze, preto nemáme až taký dôvod, aby sa nám znechutili.

Umývanie podlahy sa so 70 percentami umiestnilo na treťom mieste a nasledovalo pranie, ktoré uspokojuje 68 percent opýtaných žien.

Neobľúbené upratovanie

Na druhej strane padla v prieskume otázka na upratovacie činnosti, ktoré až tak v obľube nemáme. Túto anketu suverénne vyhráva čistenie toalety, na čom sa zhodlo 61 percent žien. Nasledovalo vynášanie smetného koša s 59 percentami a za vysávanie hlasovalo o percento menej žien. 

Tretia otázka v tejto zaujímavej ankete zisťovala pomer ľudí, ktorí upratujú z povinnosti a tí, ktorým čistá domácnosť prináša uspokojenie, preto sa nebránia upratovaniu ako takému. Jednoznačne vyhráva čistá, uprataná domácnosť, a to s prevahou 59 percent.  

Témy: Prieskum
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok