Spoznajte najlepšie chorvátske pláže

CK Satur
13.8.2021 09:35

Chorvátsko je požehnanou krajinou s množstvom krásnych pláží. Mnohé z nich sú dokonale skryté medzi zeleňou a morom. Je tiež plná slnečného pobrežia, romantických zátok a malebných prístavov s veselými rybárskymi loďkami. Je to zem, ktorá láka aby ste vstúpili do jej priezračných a modrých vôd a zažili ukryté záhrady plné prírodných krás.

Spoznajte najlepšie chorvátske pláže
beachhvar.com

Poďte sa s nami na expedíciu tými najkrajšími plážami, ktoré otvárajú dvere do slnečného a teplého Jadranu. Otvorte ich bez váhania a vaša vysnívaná dovolenka v Chorvátsku sa stane skutočnosťou.

1. Stračinska, ostrov Šolta, stredná Dalmácia

Menej známy ostrov Šolta leží 15 km južne od Splitu. Je viac drsný a menej turistami vyhľadávaný než susedné ostrovy Brač či Hvar. Pláž Stračinska sa nachádza v zálive, kam je možné sa dostať na lodi alebo na bicykli. Všade tu vládne pokoj a počuť iba zvuky prírody, cvrčky s nekonečným šumom mora. Táto kamienková pláž leží medzi skalami a kríkmi, čo dotvára dokonalý raj. Ideálne miesto na kúpanie pre tých, ktorí majú loď a tak môžu preskúmať i okolité brehy.

Priezračné more na ostrove Šolta. unsplash.com

2. Pokrivenik, ostrov Hvar, stredná Dalmácia

Ostrov Hvar je jedným z najzvodnejších chorvátskych ostrovov. Pokojná kamienková pláž v zátoke Pokrivenik s pár barmi a reštauráciami a malým prístavom je skvelým útočiskom pre relax a užívanie si jadranského vzduchu naplneného morom a omamnou vôňou sviežej zelene. Kúsok od pláže môžete objaviť tajomnú jaskyňu, v ktorej sú dúhové morské špongie.

Morský blankyt ostrova Hvar. unsplash.com

3. Zlatni rat, ostrov Brač, stredná Dalmácia

Najznámejšia kamienková pláž Jadranu Zlatni rat na ostrove Brač patrí medzi najkrajšie pláže sveta. Jej vzhľad závisí od smeru vetra a vĺn, preto je jej výbežok raz vľavo a inokedy vpravo. Nájdete tu aj výborné možnosti pre windsurfing, surfing a tiež potápanie. Z pláže vedie príjemná pobrežná promenáda, ktorú lemujú voňavé pínie až ku mestečku Bol. Príjemnú dovolenku na ostrove Brač si môžete užiť v kvalitných hoteloch a to aj v blízkosti pláže Zlatni rat.

Pláž Zlatni rat na ostrove Brač. unsplash.com

4. Pasjača, Konavle, južná Dalmácia

Pláž Pasjača sa nachádza v Konavloch pod útesmi pri dedine Popovići, 30 km južne od mesta Dubrovník a 12 km od mesta Cavtat. V roku 2019 bola vyhlásená za najlepšiu európsku pláž. Sprístupnená je po strmej ceste, schodoch a vyhĺbených tuneloch. Ak túžite po tichu šíreho mora a pôvaboch jadranskej prírody, vydajte sa práve sem. Za poznávanie určite stojí krása okolia mesta Cavtat.

Pobrežie v okolí Cavtatu. unsplash.com

5. Val Maro, Rabac, Istria

Na východnom pobreží Istrie oproti ostrovu Cres sa nachádza perfektná pláž pre rodiny s deťmi Val Maro Family, ktorá patrí medzi najčistejšie a je i ocenená Modrou vlajkou. Jedná sa o kamienkovú pláž, na ktorej nájdete aj slnečníky, lehátka a tiež detský nafukovací vodný park. Vedľa je pláž Sundance Sandy Family, kde si zas môžete užiť vodné športy, vodné lyžovanie alebo parasailing.

Pláž Sundance Sandy Family. valamar.com

6. Banje, Dubrovník, južná Dalmácia

Za hradbami mesta Dubrovník sa nachádza obľúbená kamienková pláž so slnečníkmi a lehátkami a s čarovným výhľadom na zelený ostrov Lokrum. Oddychovať môžete v miestom plážovom klube s kokteilom v ruke, či si dopriať masáž alebo vyskúšať vodné lyže a kajaky. Nádherný je odtiaľto aj pohľad pri západe slnka. Keď sa celkom zotmie, pláž osvetľujú blikajúce sviečky a pochodne pri reštaurácii, ktorá ponúka na terase stredomorské špeciality.

Dubrovnícka pláž Banje. unsplash.com

7. Hvar Beach Club, ostrov Hvar, stredná Dalmácia

Plážový klub Hvar je trendy, moderný a zároveň veľmi obľúbeným miestom pre tých, ktorí chcú byť videní a vidieť. Dopriať si tu môžete aj luxus v Sensori O spa, kde sa nechajte rozmaznávať pri príjemnej olejovej masáži. V reštaurácii ochutnajte smoothies „malinové nebo“ a užite si nádherné výhľady na more. Nezabudnite spoznávať aj nádherné okolie a rozmanitú prírodu s nádhernými scenériami, ktoré ponúka ostrov Hvar.

Beach Club Hvar. beachhvar.com

Všetkých 20 najlepších chorvátskych pláží nájdete na stránke CK SATUR.

Aktuálne informácie o vstupe do Chorvátska ako aj o návrate na Slovensko nájdete v covid mape od CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok