Nepoznáte ich? Rakúska polícia žiada slovenskú verejnosť o pomoc pri pátraní

TA3 TASR
12.8.2021 09:52

Rakúska polícia sa obrátila so žiadosťou o pomoc pri identifikácii dvoch osôb aj na slovenskú verejnosť. Dôvodom je, že podľa svedkov môže ísť o Slovákov alebo Čechov. Informovala o tom Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

Nepoznáte ich? Rakúska polícia žiada slovenskú verejnosť o pomoc pri pátraní
TASR/DPA (ilu)

"Podľa informácií od rakúskych kolegov v Dolnom Rakúsku vyčíňa mladík, ktorý lúpi v obchodoch. Počká si, než tesne pred zatvorením odídu zákazníci a následne s nožom v ruke núti pokladníkov k vydaniu hotovosti," vysvetlila dôvod pátrania Bárdyová. 

Rakúska polícia eviduje tri dokonané a jednu neúspešnú lúpež. "Medzičasom boli získané informácie o ďalších siedmich lúpežiach v Rakúsku a jednej v Záhrebe. Podľa svedkov môže ísť o Slováka alebo Čecha," dodala hovorkyňa.

 Podľa opisu polície ide o muža vo veku 20 až 30 rokov, ktorý je vysoký 170 až 175 centimetrov. Je štíhlej postavy, má svetlú pokožku a výrazné akné na tvári. Má tiež tetovanie, znamienko alebo zranenie na ľavej ruke medzi palcom a ukazovákom. Páchateľ sa svojho oblečenia zbavuje v blízkosti miesta činu.

Rakúska polícia pátra aj po identite dievčaťa, ktoré sa vyskytlo na mieste činu. V prípade akýchkoľvek informácií k prípadu treba kontaktovať políciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok