Kováčik žiada o prepustenie z väzby, súd bude rozhodovať vo štvrtok

TA3 TASR
11.8.2021 15:42

Hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. bude na Špecializovanom trestnom súde pokračovať vo štvrtok (12. 8.). Vypovedať by mali ďalší svedkovia, mohli by sa čítať listinné dôkazy. Samosudkyňa Pamela Záleská informovala tiež o tom, že sa bude zaoberať žiadosťou obžalovaného o prepustenie z väzby.

Na štvrtok sú predvolaní traja svedkovia – Matej Zeman, Csaba Dömötör a podnikateľ Ján Buocik (menovec bratislavského mestského a krajského poslanca). „Matej Zeman ospravedlnil svoju neúčasť na hlavnom pojednávaní, vo vzťahu k zvyšným dvom svedkom je poznámka o tom, že majú riadne doručené predvolanie, žiadne ospravedlnenie sa tam neobjavilo,“ vyhlásila sudkyňa.

V stredu vypovedali bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Kuruc a exšéf policajných odposluchov Norbert Paksi.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok