Proces s Kováčikom bude pokračovať. Pred súd sa postavia ďalší svedkovia

TA3 TASR
8.8.2021 11:32

Proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku bude pokračovať v stredu 11. augusta. Sudkyňa Pamela Záleská naplánovala ďalšie pojednávanie aj na štvrtok 12. a piatok 13. augusta, tiež na 3., 16. a 17. septembra.

Kováčik
TASR/Jakub Kotian

Pred súd by sa mali postaviť ďalší svedkovia ako bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár, bývalý šéf policajných odposluchov Norbert Paksi či prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Kuruc. Opätovne by mal vypovedať aj niekdajší člen takáčovcov Matej Zeman. Vypovedať majú aj Csaba Dömötör a Ján Buocik. Predvolaných svedkov môže byť viac.

Národná kriminálna agentúra zadržala Dušana Kováčika koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Bývalý špeciálny prokurátor čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok