Zakryte kolená: Midi sukňa je vhodná pre všetky postavy a každý vek

TA3/zm
9.8.2021 16:00

Zvažujete, či si ešte môžete dovoliť mini, alebo už máte radšej presedlať na maxi? Ani jedno! Ideálna je zlatá stredná cesta v podobe midi dĺžky, ktorá siaha niekde popod kolená a ponad členky. Ako ju nosiť, aby lichotila vašej postave?

Zakryte kolená: Midi sukňa je vhodná pre všetky postavy a každý vek
Reserved/TA3

Nemusíte sa zahaliť úplne, ale ani mini už nie je celkom pre vás. Hovoríme o vhodnej dĺžke sukne, ktorá sa hodí každému typu postavy a zároveň nepozná vekové obmedzenie. 

Na dĺžke záleží

Všeobecne pre dĺžku pomenovanú midi platí, že zakrýva kolená, ale odhaľuje členky. Nie je však jedno, pokiaľ vám bude sukňa siahať, aj týchto pár centimetrov dĺžky rozhoduje o tom, či bude daný kúsok lichotiť vašej postave. 

Ak ste nižšej postavy, radšej si voľte sukne pod kolená a nechajte odhalenú väčšiu časť nôh, čo vám opticky pridá centimetre. Naopak, vyššie postavy si v rámci midi sukní môžu dovoliť dĺžku od polovice lýtok nižšie.  

Strihy a potlače pre každého

Okrem dĺžky sukne záleží i na strihu, ktorý podporí vaše prednosti a zakryje nedostatky. Taká áčková sukňa je kúskom na nezaplatenie, pretože príliš štíhlym ženám pridá krivky a zároveň, ak potrebujete niečo skrývať, dokonale schová kritické miesta.

Áčková midi sukňa Reserved

Obtiahnutých strihov sa nemusia vzdávať ani postavy typu krv a mlieko. Midi sukňa v ceruzkovom strihu z úpletu, vhodná na chladnejšie letné dni až po začiatok zimy, sa hodí aj ženám s bokmi a plnším pozadím. Nie je pravda, že by si podobný model mohli dovoliť len tie najštíhlejšie.   

Podobne si môžete pomôcť aj potlačou. Čím je drobnejšia tým viac pristane kyprým tvarom. A väčšie vzory zas na pohľad krivky pridávajú. 

Pozor na asymetriu

V prípade midi dĺžky sukne si dávajte pozor na akúkoľvek anomáliu strihu. Takou je napríklad asymetria alebo zavinovanie, ktoré dokážu deformovať postavu. Musíte vyskúšať každý konkrétny kúsok na to, aby ste sa pozreli, či vám lichotí a skrýva kritickí partie, alebo ich naopak zvýrazňuje. 

Zavinovačka dokáže schovať väčšie bruško, ale aj ho zvýrazniť. Musíte sa teda objektívne pozrieť na konkrétnu vec priamo na sebe. Aysmetrické ukončenie sukne zas môže uberať na výške, preto pokiaľ nemáte potrebné centimetre, voľte k takémuto typu sukne vždy podpätky. 

Viac inšpirácie nájdete v našej fotogalérii.

Témy: móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok