Farbenie látky je späť: Módna batika vám uberie pár rokov

TA3/zm
18.7.2021 10:00

Prastará technika farbenia látky hlási svoj veľký módny návrat. Nemyslite si, že si nemôžete batikované veci dovoliť, naopak, uberú vám z veku.

Farbenie látky je späť: Módna batika vám uberie pár rokov
Reserved

Batika v preklade znamená písanie voskom, no už dvetisíc rokov je to technika známa ako farbenie látok, ktorú poznali už starí Egypťania či Číňania. Oblečenie s machuľami hlási opäť svoj veľký návrat a je povinným kúskom v letnom šatníku. Budete v ňom pôsobiť uvoľnene a zaručene mladšie!

Batika Reserved

Výrazné farby, zaujímavé tvary a najmä originálne kúsky. Také je oblečenie vytvorené technikou batiky. V dnešnej dobe si ho však nemusíte robiť samy doma, ale môžete staviť na už hotové oblečenie s touto populárnou potlačou.

Batika Reserved

Možno vám bude technika farbenia látky pomocou uzlíkov či gumičiek pripomínať éru hippies, no práve preto skúste aspoň jeden takýto kúsok. Na leto je viac než vhodný, dodá vám pocit nespútanosti a voľnosti, budete v ňom vyzerať sviežo bež ohľadu na vek. Pre batiku je takmer vždy typické spojenie s oversized oblečením, čo zaručuje pohodlie.   

Batikované veci najviac vyniknú na veľkej ploche. Nebojte sa šiat nafarbených touto technikou, alebo zaujímavého topu. Nemusíte staviť len na dvojfarebný kúsok, pokojne si doprajte aj viac farieb.    

Inšpiráciu nájdete v našej fotogalérii.  

Témy: technika móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok