Olympijskú štafetu prevezmú Francúzi. Na Eiffelovke bude viať vlajka veľká ako futbalové ihrisko

TA3 TASR
6.8.2021 11:22

Šéf organizačného výboru OH 2024 Tony Estanguet tvrdí, že hry v Paríži budú veľkolepé, no priznal, že koronavírus a enviromentálne otázky môžu spôsobiť problémy. Usporiadatelia OH vo francúzskej metropole sa chystajú v nedeľu prevziať štafetu od organizátorov v Tokiu, kde sa hry konajú takmer kompletne bez divákov a v tieni globálnej pandémie.

Olympijskú štafetu prevezmú Francúzi. Na Eiffelovke bude viať vlajka veľká ako futbalové ihrisko
TASR/AP

Budú čeliť ťažkostiam

Podľa Estangueta organizátori OH 2020 ukázali, že sa vedia veľmi dobre prispôsobiť nepriaznivým okolnostiam, čo si chce osvojiť aj organizačný výbor parížskych hier. "Zatiaľ nevieme, v akom kontexte sa budú konať olympijské hry v roku 2024. Viac-menej sme si však istí, že budeme čeliť ťažkostiam, či už spojených s klímou, alebo so zdravotnými otázkami. 

Keď príde ten čas, budeme musieť robiť náročné rozhodnutia. Viem, že sa budeme musieť naučiť žiť s Covid-om, budeme dúfať, aby sa zdravotná situácia do roku 2024 zlepšila," uviedol pre agentúru AFP trojnásobný olympijský šampión vo vodnom slalome.

Zástava veľká ako futbalové ihrisko

V nedeľu, keď v Japonsku vyvrcholia OH 2020, rozvinú z Eiffelovej veže v Paríži obrovskú vlajku. Organizátori OH 2024 chcú ňou osláviť formálne prevzatie usporiadateľstva počas zakončenia hier v Tokiu. "Bude to najväčšia vlajka, aká kedy viala," vyhlásil Estanguet, podľa ktorého bude zástava veľká ako futbalové ihrisko. 

"Bude skutočne obrovská, chceme ňou stanoviť nový svetový rekord. Máme šťastie, že máme najkrajšieho vlajkonosiča na svete - Eiffelovu vežu," dodal Estanguet. Nešpecifikoval či bude vlajka Francúzska, olympijská vlajka s kruhmi alebo s logom parížskej olympiády.

Organizátori OH 2024 chystajú na nedeľu na  Trocadere neďaleko Eiffelovej veže veľkú slávnosť. Priamo v Tokiu bude francúzsku metropolu zastupovať jej starostka Anne Hidalgová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok