Počas protestov zadržali tri osoby, má byť medzi nimi aj poslanec národnej rady Kotleba

TA3 TASR
5.8.2021 21:40

Počas štvrtkových protestov v hlavnom meste polícia zadržala a predviedla na policajné oddelenia celkovo tri osoby. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Potvrdil to Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Počas protestov v hlavnom meste polícia zadržali tri osoby
TASR/Pavol Zachar

Podľa informácií TASR medzi zadržanými by mal byť aj poslanec národnej rady Marek Kotleba. Aktuálne by sa malo voči nemu viesť priestupkové konanie. "V priebehu štvrtkového dňa boli v súvislosti s protestami predvedené na príslušné policajné oddelenia celkovo tri osoby. Obvinenie konkrétnym osobám vznesené nebolo," dodal Szeiff.

Na Hodžovom námestí a na Námestí slobody v Bratislave sa vo štvrtok protestovalo proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, proti prezidentke Zuzane Čaputovej i médiám. Protesty doteraz narušili niekoľkominútové blokácie ciest pri Hodžovom námestí i pri Námestí slobody. Chvíľku blokovalo Panónsku cestu 12 áut. Polícii sa doteraz podarilo v krátkom čase zakročiť a dlhším blokáciám zabrániť.

Zdravotní záchranári zasahovali doteraz pri dvoch prípadoch na zhromaždení na Hodžovom námestí. Po policajnom zákroku bola ošetrená jedna osoba z dôvodu podozrenia na epileptický záchvat. Ošetrený bol aj jeden člen antikonfliktného tímu z dôvodu náhleho zhoršenia sa jeho zdravotného stavu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok