Neočkovaní sú tupelo. Matovič kritizuje Lengvarského úradníčku, tá odchádza na Oxford

TA3
5.8.2021 10:18

Igor Matovič sa opäť pustil do kritiky. Na facebooku píše, že status Zuzany Vargovej z ministerstva zdravotníctva najabsurdnejšia očkovacia kampaň vo svete. Zároveň odporučil Lengvarskému, aby ju z pozície odvolal.

Zemanová: Nebudeme sa zapájať do diskusie k odvolávaniu Matoviča
TASR/Jaroslav Novák

"Hocičo som ochotný pochopiť, ale aby vysokopostavená štátna zamestnankyňa Ministerstva zdravotníctva (!) nazývala ľudí, ktorí sa na základe akýchkoľvek dôvodov doteraz nezaočkovali, tupelami (“Buď si tupelo a neočkuješ sa alebo nie si tupelo a očkuješ sa.”) je najabsurdnejšia očkovacia kampaň ministerstva vo svete," napísal na sociálnej sieti minister financií Igor Matovič. 

Matovič hovorí o tupých vyjadreniach

Reagoval tým na status riaditeľky Odboru tvorby strategických zámerov z Ministerstva zdravotníctva. Napísala v ňom aj toto: "Tu bude niekto isto namietať, že bolo treba sa viac snažiť formovať. Veď iste, krajiny s lepšími kampaňami, jednoznačnými pokynmi a odvážnejšími politikmi majú lepšie výsledky. Na druhej strane, aby po tom, ako tu rok a pol všetci žijeme ako chuji pozatváraní, poizolovaní, orúškovaní, po tom, keď každý aspoň nepriamo poznal obeť covidu a o pandémii sa píše ešte aj na toaletnom papieri, sme sa hrali na to, že je to problém informovanosti, tak zas pardón. To ak vám po tomto celom nedoplo, tak ste tupelo."

Podľa Matoviča takýmto spôsobom ďalších ľudí na očkovanie určite nepresvedčí. "Slečinka sa týmito siláckymi a tupými vyjadreniami síce veľmi zavďačí svojmu progresívnemu publiku, ALE nezaočkovaných ľudí k očkovaniu určite nezíska ani jedného," doplnil.

Vargová odchádza na Oxford

Na koniec napísal, že verí, "že pán minister zariadi, aby toto Tupelo viac nerobilo hanbu štátnej službe a pôjde kade ľahšie svinskym krokom.

Na Matovičove slová opäť reagovala aj Vargová, ktorá na svojom facebooku napísala, že sa chystá študovať do Oxfordu. "Považujem za absolútne neprimerané, aby si minister ineho rezortu dovolil vyzývať na odvolávanie štátneho zamestnanca za to, že prejavil názor. Je krajne nevhodné, aby boli úradníci vťahovaní do politických sporov a verejne napádaní politikmi. Pán Matovič má so zastrašovaním štátnych úradníkov bohaté skúsenosti a preto ma aj trocha mrzí, že mu nebudem môcť dokázať, že takú moc nemá. Na ministerstve zdravotníctva som pred niekoľkými týždňami požiadala o skončenie pracovného pomeru dohodou vzhľadom na plánované štúdium na Oxfordskej univerzite."

Ešte v apríli Igor Matovič kritizoval aj šéfku Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťovú. Tú obvinil, že ak by nepolitikárčila, ľudia by stáli v rade na vakcínu. Dôvodom bola vakcína Sputnik V, ktorú Matovič spolu s vtedajším ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím slávnostne vítali na letisku. Nakoniec sa na Slovensku začalo Sputnikom očkovať až v lete, pričom túto vakcínu dostalo len niekoľko tisíc Slovákov. Medzi zaočkovanými Sputnikom V je aj sám Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok