Matovič dostal prvú dávku vakcíny, pochválil sa na sociálnej sieti

TA3 TASR
27.7.2021 14:43

Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič dostal svoju prvú dávku vakcíny. Podľa informácií, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, ho zaočkovali ruskou vakcínou Sputnik V.

Matovič na Facebooku uviedol, že sa na termín zaregistroval 30. júna večer, pričom na očkovanie Sputnikom sa bolo možné prihlásiť práve do posledného júnového dňa. Pozvánka na prvú dávku očkovacej látky mu prišla po 26 dňoch a zaočkovali ho v pondelok 26. júla. Potvrdenie s pondelkovým termínom mu prišlo podľa jeho vyjadrení 21. júla o 12.42 h. 

"Síce po 26-dňovom čakaní na termín, ale mám už včeličku za sebou. Na klinike cudzokrajných chorôb ňou zaočkovali vyše 8000 ľudí. A mali minimum vedľajších účinkov a žiadne závažné," skonštatoval Matovič. 

Minister vo svojom príspevku tiež kritizoval "dezolátov v politike", Štátny ústav pre kontrolu liečiv a médiá. Ako uviedol, ak by Sputnik "nedémonizovali, mohli sme mať ním dnes zaočkovaného pol milióna ľudí tak ako Maďari." Matovič si myslí, že "pochybujúcich v čase covidohrozenia" odstrašili, a na očkovanie ich už nepresvedčia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok