Na NAKA vypovedajú obvinení v kauze Mýtnik III, v ktorej figuruje aj oligarcha Výboh

TA3 TASR
4.8.2021 16:28

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil oligarchu Miroslava Výboha, ktorý je dlhodobo v zahraničí. Ide o blízkeho človeka z prostredia bývalého premiéra Roberta Fica.

Informoval o tom Denník N. Výboh bol považovaný za jedného z neoficiálnych akcionárov Smeru. Na Národnej kriminálnej agentúre majú v stredu vypovedať niektorí obvinení z dnešnej akcie Mýtnik III. Na mieste sú aj advokáti ďalších ľudí, ktorí figurujú v tejto kauze.

Medzi obvinenými sú podnikateľ Miroslav Výboh, bývalá šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová a bývalý štátny tajomník Radko Kuruc.

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť dnešný vykonávaný zásah vo veci medializovanej pod názvom Mýtnik III. Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Korupčná kauza Mýtnik, v ktorej NAKA zasahovala už dvakrát, sa týka utajovaných zmlúv na Finančnej správe SR za niekoľko desiatok miliónov eur. Medzi obvinenými v kauze v súčasnosti figuruje aj podnikateľ Jozef Brhel, bývalý riaditeľ Finančnej správy František Imrecze či IT podnikateľ Michal Suchoba. Obvinený je aj brat Jozefa Brhela - Peter Brhel, ktorý je od apríla stíhaný na slobode.

František Imrecze je obvinený aj v rámci najnovšej akcie Mýtnik III. Potvrdil to v stredu jeho obhajca Miroslav Ivanovič, ktorý je aktuálne na úkone so svojím klientom. "Voči môjmu klientovi vzniesli obvinenie v štyroch skutkoch. Trikrát zo zločinu podplácania vo forme pomoci a v jednom skutku tiež z prečinu podplácania vo forme pomoci. Asi sa to dá označiť ako Mýtnik III. Sú to nové skutky, ktoré sme predpokladali, keďže vychádzajú z výpovedí klienta," povedal Ivanovič. Exšéfa finančnej správy len v piatok prepustili z väzby na slobodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok