Z cisterny vytiekli stovky litrov kyseliny, museli zasiahnuť hasiči

TA3 TASR
3.8.2021 10:24

Pri diaľničnom odpočívadle D1 Zeleneč v smere na Bratislavu došlo k úniku asi 800 litrov kyseliny chlorovodíkovej z cisterny nákladného auta s rakúskym evidenčným číslom. Polícia už začala trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu porušovania ochrany vôd a ovzdušia.

Z cisterny vytiekli stovky litrov kyseliny, museli zasiahnuť hasiči
KR PZ Trnava

Pri kontrole vodiča a nákladu neboli zistené žiadne nedostatky, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. "Krátko po 2.00 h ráno si vodič s cisternou všimol únik kvapaliny. Auto potiahol z čerpacej stanice na zadné parkovisko a udalosť ohlásil. Podľa vyjadrenia hasičov mu na cisterne praskla príruba pod ventilom, cez ktorú došlo k úniku kyseliny," uviedla.  

"Polícia odobrala dve chemické vzorky z pôdy a obsah cisterny, tie budú podrobené znaleckému skúmaniu. Prípad zostáva naďalej v štádiu preverovania. Trestná sadzba je v danom prípade jeden rok," uviedla.

V cisterne prevážal približne 18.000 litrov tekutiny. Na mieste zasahovali hasiči z hasičskej stanice Trnava a Bratislava–Dúbravka so šiestimi kusmi techniky, ktorí sa, ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Trnave Lena Košťálová, snažili zamedziť úniku nebezpečnej látky z výtlačného hrdla cisterny.

Unikajúcu látku odčerpali do banerov. Pri zásahu sa nezranila žiadna osoba a nebolo ohrozené životné prostredie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok