Na Pohroní dochádza pitná voda. Obce prišli s riešením, Remišovú žiadajú o pomoc

TA3 TASR
30.7.2021 14:22

O problémoch v zásobovaní pitnou vodou v mestách aj obciach stredného Pohronia i o pomoci pri financovaní opravy výpustného zariadenia na novobanskom Tajchu informovali zástupcovia tamojších samospráv na piatkovom stretnutí s podpredsedníčkou vlády SR Veronikou Remišovou.

Veronika Remišová 1140 px
TASR/Jakub Kotian

Ako po rokovaní povedal primátor Novej Bane Branislav Jaďuď, asi desiatka miest a obcí stredného Pohronia už v ostatných rokoch vyčerpala alebo aktuálne dočerpáva zásoby pitnej vody z miestnych zdrojov. "Ako záchranu pre nás vidíme v dobudovaní diaľkového vodovodu z Dolnej Ždane cez Žarnovicu, Novú Baňu až po Hronský Beňadik," uviedol. Jedná sa o pokládku asi 25 kilometrov potrubia.

Pre samotnú Novú Baňu je problémom aj dlhodobo pokazený výpust na Tajchu. Na opravu tohto 240-ročného banského diela vo vlastníctve mesta je aj projekt, ktorý vyčíslil náklady na asi 520.000 eur. "Vicepremiérku sme požiadali o pomoc pri financovaní tejto opravy," uviedol primátor. Ako dodal, Remišová sľúbila, že všetky požiadavky miest a obci stredného Pohronia predloží na rokovanie do vlády.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok